Yine taksici kanı

Güncelleme Tarihi:

Yine taksici kanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ankara ve İstanbul'da bir gün arayla iki taksicinin öldürülmesi sarı öfkeyi sokaklara taşıdı. Başkent' te üç gündür haber alınamayan taksicinin cesedi bulundu. İstanbul'da dün bir taksici kurşunlandı.

Taksicilere yönelik şiddet olaylarının önceki gece Ankara'daki kurbanı 63 yaşındaki Mehmet Menteş'ti. Menteş Çankaya Yeşilkent mahallesi Alkan Tuğla Fabrikası önünde önceki gece boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulundu. 06 T 7579 plakalı taksinin şoförü 63 yaşındaki Menteş'in, çalıştığı Serhat Taksi durağından üç gün önce 23.00 sıralarında bir müşteri aldığı, o günden bu yana kayıp olduğu belirtildi.

Bir aylık taksiciydi

İstanbul'da da bir ay önce Halkalı'daki durakta taksiciliğe başlayan 32 yaşındaki Sabahattin Oğul, 15 milyon lira için kurşunlandı. Halkalı Etap Özlem Taksi Durağı'nda, Ramazan Akkaya'ya ait takside şoför olarak çalışan Oğul'un otomobiline, dün sabah Halkalı muhtarına gideceğini söyleyen 30 yaşlarında sarışın bir bayan bindi. Taksisinde telsiz bulunmadığı için kendisinden haber alınamayan Oğul, 12.00'de Arnavutköy Kayabaşı Köyü yakınlarında ağır yaralı olarak bulundu. Göğsünde ve ayağında kurşun yaraları bulunan Oğul, hastaneye kaldırılırken can verdi. Arkadaşları Oğul’un üzerinde 15 milyon lira olduğunu söylediler.

3 kişi aranıyor

Bu arada, Oğul'un gaspedilen otomobili, İkitelli'de terkedilmiş olarak bulundu. Sabah taksiyi sokaklarında gören vatandaşlar ‘‘Sarışın, zayıf, genç bir bayan ve yanında iki erkek taksiden indiler. Yürüyerek, sokağı terkettiler’’ dediler. Polis yetkilileri, Oğul'un büyük ihtimalle gasp amaçlı olarak öldürülmüş olabileceğini belirterek, taksimetresi 3 milyon 500 bin lira yazan taksi ile nerelere gidildiğinin araştırıldığını, eşgali belirlenen 3 kişinin aranmasına başlandığını bildirdiler.

Taksiciler sokağa döküldü

Taksici cinayetlerinin galeyana getirdiği şoför esnafı arkadaşlarının ölümlerini yine ekmek tekneleri olan taksilerle konvoy oluşturarak protesto ettiler. Ankara'da yaklaşık 200 araçtan oluşan konvoyda bulunan taksi şoförleri, korna çalarak, Şoförler Odası'nın bulunduğu Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde buluştular. Burada araçlarından inen şoförler, cinayetlerin sona ermesini, can güvenliklerinin sağlanmasını istediler. İstanbul'da ise arkadaşlarını bugün kaldırılacak cenazesinde eylem yapma kararı alan taksiciler can güvenliklerinin sağlanmasını istediler. İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Odası yetkilileri, son 5 yılda 31 taksi şoförünün öldürüldüğünü kaydettiler. İstanbul'da bu yıl 6 taksicinin katledildiğini kaydeden yetkililer, can güvenliği konusunda yetkililerden yardım istediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!