Yine oradaydılar

Güncelleme Tarihi:

Yine oradaydılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 01:30

GAZİANTEP'in Karkamış ilçesi karşısındaki Suriye'de denetimi elinde bulunduran IŞİD üyelerinin sınırda mayın döşeme faaliyeti dün de Türk askerlerinin hemen karşısında devam etti.

Haberin Devamı

Halep kentinin Cerablus ilçesini kontrolünde tutan IŞİD militanları önceki gün sınır hattına yakın bir noktaya gelip toprağa patlayıcı döşemişti. Sınırda nöbet tutan askerlerin hemen yakınındaki bu faaliyetleri kamuoyunda yankı uyandıran IŞİD dün yine sınıra yaklaştı. Sınır hattına gelen 3 IŞİD’liden biri silahıyla önlem alırken, diğer 2’si toprağı kazıp patlayıcı yerleştirdi. Bu gelişmeyi takip eden bazı gazeteciler askerler tarafından yasak bölgeyi görüntüledikleri gerekçesiyle polise şikâyet edildi. Askerlerce fotoğrafları çekilen ve karakola götürülen 2 muhabir kimlik tespitinin ardından bırakıldı.

Mehmetçik’ten 500 metre hendek
SURİYE'nin Kamışlı kentinin hemen karşısında bulunan Mardin’in Nusaybin ilçesinde sınırdaki bölgede Türk askerleri tarafından bir hafta önce başlayan hendek kazma çalışmaları, iş makineleri eşliğinde sürüyor. 2 metre genişliğinde ve 3 metre derinliğindeki hendeğin uzunluğu bir haftada 500 metreye ulaştı. Hendek kazma çalışmaları devam ederken, bölgede Türk askerleri zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri aldı. Nusaybin ile Kamışlı arasına şubat ayında da Kızıltepe ilçesi yönüne hendek kazılmıştı. 2 metre genişlik ve 3 metre derinliği olan hendeğin uzunluğu 1 kilometreyi bulmuştu. DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!