Yine aynı tezgâh

Güncelleme Tarihi:

Yine aynı tezgâh
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

8 yıl önce Bakırköy'de, 3 yıl önce de Cennet Mahallesi'nde mağazaları molotofkokteylle kundaklayarak 15 kişinin ölümüne neden olan PKK'lılar dün de Bakırköy'deki Shop in Shop adlı mağazayı aynı yöntemle yakmak istedi. Maskeli militanların çıkardıkları yangın bir faciaya neden olmadan söndürüldü.

Bakırköy'de 8 yıl önce PKK militanları tarafından gerçekleştirilen ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan Çetinkaya Mağazası'na saldırının benzeri, dün İncirli'de yapılmak istendi. İncirli’deki Shop in Shop Mağazası'na gelen yüzleri maskeli kişiler, ellerindeki molotofkokteyllerini mağazanın girişine atarak kaçtılar. Çevre sakinlerine dehşet dolu anlar yaşatan olay, dün saat 14.00'te, Shop in Shop mağazasında meydana geldi. Mağazaya gelen yüzleri maskeli, ikisi kadın 6 terörist, molotofkokteylleri ateşleyerek içeri fırlattılar. 20-25 yaşındaki saldırganlar olay yerinden kaçarken, molotofkokteyllerinden ikisinin, raflardaki konfeksiyon ürünlerini tutuşturması sonucu yangın çıktı.

MOLOTOF ÇANTALARINI DÜŞÜRDÜLER

Bu arada, Shop in Shop Mağazası'nda çalışan 60 kişi ve yaklaşık 40 müşteri, alevler büyümeden personel kapısından tahliye edildi. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, mağaza çalışanları söndürme cihazları ile yangını büyümeden söndürmeyi başardılar. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ise yangını tamamen söndürdü. Teröristlerin iki molotofkokteyli attığı Vakıflar Bankası'nda ise camlarda küçük hasar meydana geldi. Shop in Shop Mağazası'nın önündeki bir otomobilin altında ve sokak girişindeki üst geçit altında bulunan iki çantanın içinde patlamaya hazır 4 molotofkokteyli bulundu. Çantaları kaçarken paniğe kapılan teröristlerin düşürmüş olabilecekleri belirtildi.

Gözü dönmüş canilerin mağazaya fırlattığı molotofkokteyllerinden biri sırtına gelen ve alev almadığı için ölümden dönen Shop in Shop Mağazası’nın Müdür Yardımcısı Ali Türkkan, ‘‘Büyük bir faciadan döndük. Molotofların alev almaması büyük şans’’ dedi.

Bu kez amaçlarına ulaşamadılar

Bakırköy İncirli'de bulunan Shop in Shop'a gelen maskeli militanların mağaza girişine attığı molotofkokteyllerin ikisinin çıkardığı yangın çalışanların zamanında müdahalesiyle söndürüldü ve olası bir facianın eşiğinden dönüldü. Yanan kazak, pantolon gömlek ve çanta gibi eşyalar ise dışarı atıldı.

Personelde büyük şok

İkisi kadın 6 militanın molotofkokteylli saldırısı sonrasında çıkan yangını zamanında müdahaleyle söndüren Shop in Shop Mağazası personeli olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Özellikle bayan elemanların bazıları olayın heyecanı içinde bir süre konuşamadı.

Unutulmayan 2 kanlı eylem

25 Aralık 1991 Bakırköy

PKK'nın kentsel dehşet eylemlerinin bu türü ilk kez 25 Aralık 1991 günü Bakırköy'de yaşandı. Çetinkaya mağazasına molotofkokteylleri atan militanlar bir anda yüzlerce kişinin bulunduğu mağazayı cehenneme çevirdiler. Yüz kadar militanın 7 katlı mağazanın vitrin ve girişine attıkları yanıcı maddeler nedeniyle çıkan yangında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 11 kişi can verdi.

4 Mayıs 1995 K.Çekmece

Dün Bakırköy'de PKK'nın insan yakma girişimi, 4 Mayıs 1995'te 3 genç kızın ölmesine neden olmuştu. Küçükçekmece Cennet Mahallesi'ndeki Nazlım Butik'e molotofkokteylleriyle saldıran PKK militanları olay yerinden kaçarken, işyerinde çalışan Ebru Yayla, Huriye Küçüktepe ve Nükhet Çoban adlı genç kızlar alevler arasında can verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!