Yılmaz'ın annesi ölümden döndü

Güncelleme Tarihi:

Yılmazın annesi ölümden döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yılmaz'ın annesi Güzide Yılmaz, önceki gece İzmit'teki yazlığına giderken Hereke'de geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Kazada Yılmaz'ın şoförü de yaralanırken otomobilin çarpıştığı kamyonun şoförü şans eseri hafif sıyrıklarla kazayı atlattı.

Başbakan Mesut Yılmaz'ın annesi Güzide Yılmaz, önceki gece İzmit Kirazlıyalı'daki yazlığına giderken geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı.

Sakıp Sabancı'nın Atlı Köşkü'ndeki Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Geleneksel Yaz Balosu'na katılan Güzide Yılmaz, gece geç saatlerde, kardeşinin oğlu Nazmi Oğuz'un şoförü Recep Ali Özbayrak'ın kullandığı 34 Y 5129 plakalı otomobille İzmit, Kirazlıyalı'daki yazlığına gitmek üzere yola çıktı. 69 yaşındaki Özbayrak'ın kullandığı otomobil, Hereke Gişeleri'nden çıkışta D-100 Karayolu'na geçmek isterken, saat 03.00 sıralarında, 27 yaşındaki Hamdi Çalım yönetimindeki kamyonetle ön taraftan çarpıştı. Otomobilin ön tarafı hurda yığını haline gelirken, sebze yüklü kamyon da bariyerlere çarpıp şarampole yuvarlandı. Otomobilin arka koltuğunda oturan Güzide Yılmaz ile sürücü Recep Ali Özbayrak yaralandı. Kamyonetten ufak sıyrıklarla çıkan şoför Hamdi Çalım, ağır yaralanan Yılmaz ve Özbayrak'ı çıkarıp yoldan geçen bir otomobille hastaneye kaldırdı. Önce Gebze Devlet Hastanesi'ne getirilen Güzide Yılmaz ile Recep Ali Özbayrak, ilk tedavilerinden sonra hemen Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, ardından da Florance Nightingale Hastanesi'ne sevkedildi.

HAYATİ TEHLİKE YOK

Güzide Yılmaz'ın tedavisini üstlenen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cengiz Kuday, hastanın durumunun iyi olduğunu belirtti. Beyin travması geçiren, kafatasında ve bir kaburga kemiğinde çatlak olan Güzide Yılmaz'ın kalça ekleminde de bir kırık belirlendiğini belirten Prof. Kuday, ‘‘Bizim için en önemli kriter şuur. Şuuru açık, sorulara doğru ve net cevaplar veriyor'' dedi. Kuday, Güzide Yılmaz'ın beyin kanaması benzeri muhtemel bir komplikasyonun olmasını önlemek amacıyla yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığını ve en az bir hafta hastanede kalacağını ifade etti.

Prof. Kuday, şoför Özbayrak'ın da beyin travması geçirdiğini, önemli bir tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Prof. Kuday saat 12.00'de yaptığı ikinci açıklamada, Güzide Yılmaz'ın omuzunda da bir kırık tespit edildiğini söyledi. Prof. Kuday, hayati tehlikenin sözkonusu olmadığını, ancak yaşı nedeniyle her an bir cerrahi müdahaleye gerek duyulabileceğini anlattı.

Hastaneye ziyaretçi akını

Kazanın duyulması üzerine Kocaeli Valisi Memduh Oğuz, Emniyet Müdürü Süleyman Şahin ve diğer yetkililer önce olay yerine, ardından Kartal Devlet Hastanesi'ne geldi. İstanbul Valisi Kutlu Aktaş, hastaneye gelerek yaralılarla ilgilenirken, kazayı duyan Berna Yılmaz da Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Bu arada Başbakan Mesut Yılmaz, saat 06.45'te Florance Nightingale Hastanesi'ne gelerek annesini ziyaret etti. Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz, eşi Claudia Yılmaz, kızları Canan ve Didem ile oğulları Hakan, kızkardeşi Nilüfer İkiz, eşi Yiğit ve oğlu Mert saat 13.00'te hastaneye geldiler. Cumhurbaşkanı Demirel, Güzide Yılmaz'a içinde beyaz lilyumlar bulunan bir sepet çiçek yolladı. TBMM Başkanı Kalemli, Devlet Bakanı Cavit Kavak, Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy, Milletvekili Nejat Arseven, Şişli Belediye Başkanı Gülay Atığ, ANAP İstanbul İl Başkanı Erdal Aksoy, Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya, işadamı Kadir Has, ANAP eski milletvekili Melike Hasefe hastaneye gelerek Yılmazlar'ı yalnız bırakmadılar. Ünlü yazar Yaşar Kemal, Başbakan Yılmaz'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Hastaneye kamyon şoförü götürdü

Kazadan sonra gözaltına alınan kamyonet sürücüsü Hamdi Çalım, hatanın otomobil sürücüsünde olduğunu öne sürdü. Çalım, ‘‘Turnikelerden aniden çıkış yaptı. Ancak çarpmayı önleyemedim. kamyonetim de devrildi. Kamyonetim uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu. Bu da takdiri ilahi. Ben kazayı ufak sıyrıklarla atlattığımdan çıkarak, otomobildekilere yardım ettim. Yoldan geçen bir otomobille hastaneye kaldırdık. Yaralı bayanın Yılmaz'ın annesi olduğunu ben sonradan öğrendim'' diye konuştu. Ancak Çalım, bölge trafik ekiplerinin yaptığı tespitler sonunda 8'de 8 kusurlu bulundu ve Körfez Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!