Yılmaz'dan Rize'ye yatırım çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Yılmazdan Rizeye yatırım çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, memleketi Rize'de büyük bir yatırım hamlesi başlattı. 2 gün içinde 20'ye yakın açılış ve temel atma törenine katılan Yılmaz, Rize'nin yatırımlar tamamlandığında Türkiye'nin en önemli illeri arasındaki yerini alacağını söyledi.

Başbakan Mesut Yılmaz, Rize'de iki günde yatırım patlaması yarattı. Yılmaz, 10 bakan ve 30'a yakın milletvekiliyle geldiği Rize'de, 20'ye yakın tesisin temelini attı ve açılışını yaptı. Yılmaz, önceki gün Hopa, Çayeli ve Rize'de açılışlar yaparken, dün de aynı süratle temel attı, kurdela kesti. Yılmaz'ın yaptığı açılışlar arasında en dikkat çekeni ise Susurluk Raporu'nda adı geçen HAVAŞ'ın sahibi Turgay Ciner'in Hopa'da yaptırdığı okulun açılışı idi. Açılışta Yılmaz, Ciner'le öpüştü ve bir süre de sohbet etti.

Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy, ilkyardım ve kanser erken tanı ünitelerini hizmete sokarken, Yılmaz da yeni hastanenin temelini attı. Yılmaz, sağlık hizmetinin Türkiye'de yanlış anlaşıldığını ve bu alandaki hizmetin yalnızca devletten beklendiğini, ancak, kendilerinin bu anlayışı değiştirerek, özel sektör ve belediyeleri de devreye soktuklarını savundu. Yılmaz, Rize'yi 2-3 yıl sürecek bir şantiye haline getireceklerini, ancak başlayan yatırımlar bittiğinde de Türkiye'nin en önemli illerinden biri haline alacağını söyledi. Yılmaz, bu açılışların hemen ardından İyidere ve Kalkandere'de okul ve spor sahaları açtı. Ardından, Atasu Barajı'nın temel atma törenine katıldı. Yılmaz, öğleden sonra da Akçaabat'ta tekel tütün işleme binasının açılışını yaptı ve Ankara'ya döndü.

Kültür Bakanı İstemihan Talay ise önümüzdeki günlerde Karadeniz ve Akdeniz'e iki gemiyle açılacak opera, bale ve tiyatro sanatçılarının, önemli merkezlerde eserlerini icra edeceklerini söyledi.

Hemşerileriyle coştu

Başbakan Yılmaz, ANAP ve DSP bayraklarıyla süslenmiş olan Rize Kültür Merkezi'nin temelini attı. Yılmaz bu arada, eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın organize ettiği halk koşusunu da tabanca atışı ile başlattı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!