Yılmaz'a orman soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Yılmaza orman soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

DYP'nin, Başbakan Mesut Yılmaz'a soruşturma taarruzu devam ediyor. DYP'li 55 milletvekili, bu kez Yılmaz hakkında, ‘orman arazilerinin dost ve yakınlara partizanca tahsis edildiği’ iddiasıyla Meclis Soruşturması açılmasını istedi. Yılmaz hakkında daha önce de malvarlığı ve İstanbul Kurtköy Havaalanı ihalesine ilişkin ayrı soruşturma açılmıştı.

Önergede, turizmin geliştirilmesi için özel sektörün teşvik edilmesi gerektiği, ancak mevcut potansiyelin müsbet bir şekilde geliştirilmesi için yapılacak teşvik uygulamalarının en isabetli bir şekilde yürütülmesi gerekirken, bir yağma politikası haline getirildiği iddia edildi. Türkiye'nin turistik tesislere tahsis yönünde tabii varlık ve imkanlarının dost, ahbap ve politik menfaat çevresinde bulunanlara dağıtılmasına göz yumulamayacağı belirtilen önergede şöyle denildi:

‘‘Özellikle orman sahalarında bir kısım politik ve ticari düşüncelerle yakınlara yapılan anormal miktarlara varmış dağıtımların durdurulması ve menfaat birliklerinin önlenmesi, zaruri hale gelmiş bulunmaktadır.’’

Önergede, aralarında TOBB Başkanı Fuat Miras, ANAP İstanbul İl Başkanı Erdal Aksoy'un kardeşine ait Diler Holding, ANAP Bursa İl Teşkilatı'ndan Berat Tunakan, ANAP'lı eski bakanlardan İbrahim Özdemir ve Yalçın Sünnetçioğlu'nun da bulunduğu iktidara yakın birçok kişi ve firmaya orman arazilerinin tahsis edildiği öne sürüldü. Orman Bakanı tarafından gerçekleştirilen, ‘26 adet sahada, 3 milyon 895 bin 54 metrekare tutan bu dağıtım, yanlı ve yanlış, hukuk dışı, ülke aleyhine’ diye nitelenerek, bu tahsislerin Yılmaz'ın talimatları üzerine yapıldığı ileri sürüldü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!