Yılmaz ve Baykal yarın görüşüyor

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz ve Baykal yarın görüşüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz yarın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la biraraya gelerek, nisan ayında yerel ve milletvekili seçimlerinin birlikte yapılmasına ‘evet’ diyecek. Ancak Yılmaz, Baykal'dan vergi, haller ve ticaret yasa değişikliklerine destek isteyecek. Yılmaz, ‘seçim hükümeti’ne ise olumsuz baktığını bildirecek.

ANAP Başkanlık Divanı, dün Başbakanlık Konutu'nda toplandı. Toplantıda Başbakan Mesut Yılmaz, CHP Lideri Deniz Baykal ile yarın görüşeceğini ve önceliği, çıkarılması gereken yasalara vereceğini bildirdi. 3 yasanın önemine değinen Yılmaz, bu tasarılara CHP'nin de desteği olduğunu hatırlattı. Yılmaz, bu yasaların geciktirilmesi halinde ekonominin olumsuz etkileneceğini vurguladı. Yılmaz, Baykal'ın, ‘‘23 Nisan mutabakı bizim için esastır’’ şeklindeki sözlerini değerlendirirken de şöyle konuştu:

‘‘Gidip görüşeceğim. Bu onun görüşü. Tabii bizim de görüşümüz var. Biz de iki seçimin birarada olması için YSK'ya yeterli süre vermemiz gerektiğini söyledik. Bu durumda nisan ya da mayıs ayında herhangi bir tarih üzerinde uzlaşma sağlanabilir. Sonuçta karar verecek olan yer Meclis’’ dedi.

SEÇİM HÜKÜMETİ OLMAZ

Yılmaz, seçime ‘evet’ derken, Baykal'ın ‘seçim hükümeti’ önerisine ise sıcak bakmadığını bir kez daha ortaya koydu. Yılmaz, bu konuda hükümet ortaklarını ikna edememenin yanı sıra Anayasa'dan kaynaklanan zorluklar bulunduğunu hatırlattı. Yılmaz, her iki konuda Baykal'dan yeni bir değerlendirme isteyeceğini, görüş alışverişinde bulunacağını, uzlaşmaya çalışacağını da arkadaşlarına aktardı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!