Yılmaz: Gerçek İslam'ın, İrtica ve yobazlıkla ilgisi yoktur

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: Gerçek İslamın, İrtica ve yobazlıkla ilgisi yoktur
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Mesut Yılmaz, ANAP Genel Merkezi’nde partisinin İl Gençlik Kolları başkanlarını kabul etti.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 21. yüzyılı değerlendirdi. İçinde bulunulan yüzyılın insanlık tarihinin, belki de en çarpıcı yüzyılı olacağını anlatan Yılmaz, son 50 yıl içinde yaşanan teknolojik gelişmelerin, bütün insanlık tarihi boyunca yaşanan gelişmelerden daha fazla olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Bill Clinton’un, „Ben 8 yıl önce göreve başladığım zaman İnternet’te 50 tane web sitesi vardı. Görevden ayrılıyorum, 8 yıl sonra bu site sayısı 50 milyona çıktı“ şeklindeki sözlerini hatırlatan Yılmaz, bilgisayar teknolojisinin bir yılda 1 milyon kat artış gerçekleştirdiğini anlattı.

Son 50 yılda, insanlık tarihinin ideolojiye dayalı bölgesel çatışmalar da yaşadığını hatırlatan Yılmaz, „Bugün gelinen noktada ideolojiler, kavgalar sonra ermiştir“ diye konuştu.

Yılmaz, 10 yıl önce dünyada „totaliter rejim mi, hürriyetçi-demokratik sistem mi, merkezi ekonomi mi, serbest piyasa ekonomisi mi?“ şeklinde tartışmaların bulunduğunu hatırlatarak, bugün gelinen noktada herkesin hürriyetçi-demokratik sistem ve serbest piyasa ekonomisinin üstünlüğü konusunda uzlaştığını söyledi.

ANAP’ın, bu gelişmeyi 16 yıl önce gördüğünü ifade eden Yılmaz, bugünkü noktayı, 1983 yılında gördükleri için o yönde Türkiye’ye hamle yaptıracak icraat gerçekleştirdiklerini anlattı. Yılmaz, ANAP döneminde Türkiye’de gerçekleştiren serbest piyasa ekonomisi uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Globalleşme ve Türkiye’nin jeopolitik konumu hakkında da konuşan Yılmaz, Türkiye’nin önemli avantajlarından birinin de genç nüfus olduğunu belirtti.

Mesut Yılmaz, Türkiye’de gençliğin önemini kavrayan tek partinin ANAP olduğunu belirterek, „Türkiye’de partiler gençlikle ilgilenmeyi, 19 Mayıs törenlerine katılmaktan ibaret sayıyorlardı“ dedi.

ANAP’ın, gençliği Türkiye’nin gelecekteki yöneticileri olarak gördüğünü ve bu yönde hareket ettiklerini belirten Yılmaz, gençliğin sorunlarının çözümü için acele edilmesi gerektiğini kaydetti.

Siyasetçilerin, gençlik teşkilatlarını, „partilerinin arka bahçesi“ olarak değil, „gelecekte ihtiyaç duyulan yetişmiş insan gücü“ olarak görmesi gerektiğini anlatan Yılmaz, „Ben gençleri ANAP’ın militanları olarak değil, ANAP’ın ve Türkiye’nin gelecekte ki yöneticileri olarak görüyorum“ diye konuştu.

Gençlerin, AB ile Türkiye’nin bütünleşme sürecinin başladığı bu günlerde, kendisini 21. yüzyıla hazırlayan bir ülkede bulunduklarını unutmamalarını isteyen ANAP Genel Başkanı, „Geleceğin Türkiyesi’nde dil bilmeyen, bilgisayar kullanamayan, İnternet bilmeyen insanlara yer olmadığı bilinmelidir“ dedi.

GENÇLERE SESLENİŞ:ANAP Genel Başkanı Yılmaz, gençlerden ideolojik, dini ve etnik dayatmalara karşı uyanık olmalarını isteyerek, kendilerine dayatılan görüşleri iyi sorgulamalarını istedi.

„Kendisini kurtaramayan bir insan, ülkesini kurtaramaz“ diyen Yılmaz, gençlerin kendilerini öncelikle çağın gereklerine göre donatmalarının gereğini vurguladı.

„Size hoşgörü gösterilmesini istiyorsanız, başkalarına hoşgörü gösterin. Kendi hukukunuza riayet edilmesini istiyorsanız, evvela başkalarının hukukuna riayet edin“ diye konuşan Yılmaz, demokratik sistemde sağlanacak düşünce özgürlüğü ortamının, en fazla gençlerin işine yarayacağını söyledi. Bu konunun geçmişte olduğu gibi istismara da açık olduğunu hatırlatan Yılmaz, şunları söyledi:

„Siyasetten uzak kalmayın, siyasetin içinde olun ve siyaseti izleyin. Unutmayın ki geleceğin Türkiyesi’nde belirleyici olan siyaset olacaktır. İdeolojik, dinsel ve etnik körlük içinde olanların ne kadar kıyıcı olduğunu unutmayın. Hizbullah olayında olduğu gibi körlük içinde olanların ne kadar kıyıcı, ne kadar insanlıktan uzak olduklarını unutmayın. Size dayatılan ideolojik, dinsel ve etnik kimlikleri mutlaka sorgulayın. Birey olarak kimliği olmayanların grup içinde de bir kimlikleri olamaz.

Yoksulluğun bir kader olmadığını bilerek çalışın. Şiddetin karşı şiddeti getireceğini unutmayın. Şiddet şiddeti doğurur. Şiddetten mutlaka kaçının.“

Yılmaz, gençlerden tarihi ve Türkçe’yi de iyi öğrenmelerini isteyerek, „Ahlak ve dürüstlüğün“ geçmişin değerleri olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

GERÇEK İSLAM:ANAP Genel Başkanı, gençlere din konusunda da bazı uyarılarda bulundu. Yılmaz, „Yüce dinimizi günlük tartışmaların dışında tutun. Din, insanın en büyük manevi zenginliğidir. Gerçek İslam’ın, bizim mücadele ettiğimiz irtica ve yobazlıkla hiçbir ilgisi yoktur“ diye konuştu.

Yılmaz, gençlerden, kendilerinin ve ülkelerinin geleceğine de güvenmelerini isteyerek, „Eğer Türkiye gelecekte bölgesel bir güç olacaksa, siyasi gelişmelerin figüranı değil, aktörü olacaksa, bunu sizler sağlayacaksınız“ dedi.

Konuşmadan sonra ANAP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gökhan Sungur, Yılmaz’a, ayna üzerine işlenmiş kendisi ve Berna Yılmaz’ın yer aldığı bir tablo hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!