Yılmaz: Devletteki kirlenme korkunç

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: Devletteki kirlenme korkunç
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, 100 günlük başbakanlığı döneminde yaşadıklarını ve geleceğe dönük planını partisinin il başkanlarıyla paylaştı. Yılmaz, devletteki kirlenmenin tahmininden çok fazla olduğunu belirtirken, bürokratlarını da ‘‘Hizmet üretmeyeni getirdiğimiz gibi de götürürüz’’ sözleriyle uyardı. Yılmaz, 7 saat süren il başkanları toplantısında önce istek ve şikayetleri dinledi, ardından da uzun bir konuşma yaparak, şunları söyledi:

DEVLETTEKİ KİRLİLİK

Devletin içine girince gördüm ki, kirlenme zannettiğimden çok daha büyükmüş. Yolsuzluk ve rüşveti ve usulsüzlükleri ne ben ne de siz tahmin edebilirsiniz. Susurluk skandalı gibi olayları çözmemiz için suça iştirak edenleri konuşturmamız gerekir. Onların yardımı olmadan bunları çökertemeyiz. O yüzden de pişmanlık yasasını çıkartmamız gerekiyor.

BÜROKRATLARA GÖZDAĞI

Bürokraside istediğiniz atamaları yapacağız. Ülkeyi yönetme sorumluluğunu alanlar bu sorumluluğu paylaşacağı kişileri de tayin ederler. Atadığımız kişilerin olumlu olumsuz tüm eylemlerine kefiliz. Ancak hizmet üretmeyen bürokratı getirdiğimiz gibi götürürüz.

İRTİCA TEHDİDİ

RP'nin 8 yıllık kesintisiz eğitimle ilgili tek kaygısı taraftar kaybetmektir. İmam hatipleri de bu gözle görüyorlar. İmam hatip okullarının geleceği umurlarında bile değil. Bizim amacımız bu okullarda kaliteli eğitim verilmesidir. 163’üncü maddenin geri gelmesi sözkonusu bile değil. Ancak dini siyasete alet eden kişilere karşı gerekli tedbirleri alacağız.

ANAP HAMLESİ

Ülkenin sorunlarını belli başlıklarda çözeceğiz. Önce eğitime el attık. Önümüzdeki yıl da enerjiye. İhaleleri bu ay sonuna kadar bitireceğiz. 5 milyar kilovatsaat enerji açığımız var. Her şey bıraktığımız noktada. Tek bir yatırım yapmamışlar. ANAP hamlesini yeniden başlatacağız.

DOKUNULMAZLIK

Meclis'teki ilk işimiz dokunulmazlığın sınırlandırılması olacak. Amacımız, yolsuzluk, rüşvet ve dolandırıcılık gibi suçlara katılan milletvekillerinin yargılanmasını sağlamaktır. Örneğin TURBAN'ın eski genel müdürü milletvekili seçtirilerek dokunulmazlık zırhına bürünmüştür. Oysa hakkında 163 suç duyurusu, 60 da fezleke vardır.

KAMU BANKALARI

Kamu bürokrasisinde olağanüstü tahribat yapmışlar. Ziraat Bankası'nı ikinci bir Merkez Bankası gibi kullanıp denk bütçe hayaline peşkeş çekmişler. Ziraat Bankası faizlerini artırarak, sağlanan 26 trilyon lira, bankanın zararının yanında devede kulak bile değil.

ENFLASYON HEDEFİ

Bütün dünyaya güvenilir bir program sunmak zorundayız. 98'deki hedefimiz enflasyonu yüzde 50'ye çekmektir. Bu enflasyon yükünü bu ülke daha fazla kaldırmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!