Yılın ilk faciası TBMM gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Yılın ilk faciası TBMM gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2014 10:16

Kayseri Pınarbaşı'nda dün meydana gelen ve 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasındaki ihmal iddiaları, TBMM gündemine taşındı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlamasıyla istemiyle verdiği önergede, "kış lastiği takma zorunluluğu olan yolcu otobüsüne, kaplama lastikle yola çıkma iznini kim vermiştir" sorusunu yöneltti.
Oran'ın soruları şöyle;

"1. Kasım-mart ayları arasında tüm ticari araçlar ile şehirlerarası yolculuğa çıkan özel motorlu taşıtların tüm lastiklerinin kışlık olması zorunluluğu yok mudur?
2. Bu yönde yayınlanan Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesi takip edilmiyor mu, her ilde tek tip uygulama yapılmıyor mu?
3. Söz konusu otobüsün sadece arka lastiklerinin kışlık olduğu ön lastiklerinin ise yazlık veya 4 mevsim olduğu doğru mudur? Eğer böyle ise otobüsün İstanbul Terminalinden çıkamaması gerekmiyor mu? Bu otobüsün bu lastiklerle hareketine kim izin vermiştir?
4. Olukkaya mevkiindeki söz konusu kazaya dair ilk ihbar tam olarak saat kaçta hangi acil yardım telefonuna yapılmıştır? 155 Polis İmdat saat kaçta aranarak bu konuda ihbar yapılmıştır?
5. Kaza ve yaralı ihbarının saat 02.30’da 112 Acil İmdat veya 155 Polis İmdat’a yapılmasına karşın ilk yardım kiplerinin ancak saat 06.00’da kaza yerine ulaştığı iddiası doğru mudur?
6. Kaza mahalline polis ve acil sağlık ekiplerinin ulaşma saatleri tam olarak kaçtır?
7. Kazaya müdahalede gecikme varsa bununu sorumlusu kimdir haklarında hangi adli-idari işlemleri yaptınız?
8. Yurt genelinde tüm acil durum telefonlarının 112’de toplanması ne zaman tamamlanacak, niçin bu konuda ilerleme katedilmiyor?"




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!