Yıldız gibi kokmak ister misiniz

Güncelleme Tarihi:

Yıldız gibi kokmak ister misiniz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2012 00:00

19. yüzyılda İngiltere Kraliçesi Victoria gibi dönemin hükümdarları için özel üretim yapan House of Creed bugün hâlâ zirvede. Türkiye'de de satılmaya başlanan parfümün bugünkü müşterileri arasında Justin Timberlake, Donald Trump ve Angelina Jolie gibi ünlüler de var

Haberin Devamı

House of Creed, 1760'da Henry Creed tarafından Londra'da açılan mütevazı bir dükkandı. Ancak mütevazılığı 19. yüzyıla kadar sürdü. Marka, İngiltere Kraliçesi Victoria'nın dikkatini çekti ve Creed, Kraliyet Ailesi'nin resmi parfüm üreticisi oldu. Kraliçe Victoria'yı Avrupa'daki diğer aristokrat aileler takip etti; Fransa İmparatoru 3. Napolyon, İmparatoriçe Eugenie, Orsay Kontu, Avusturya-Macaristan İmparatoru Franz Joseph ve İmparatoriçe Elisabeth, İspanya Kraliçesi Cristina ve devrik Rus Çarı 2. Nikola, Creed'i tercih eden dönemin önde gelenlerinden yalnızca bir kısmıydı... Talep yoğunluğuna yetişemeyen marka, 1854'te Paris'te de bir şube açtı.

Aradan geçen zaman içinde imparatorluklar yıkıldı ama Creed, aristokratlar arasındaki popülerliğini hiç kaybetmedi. Kral ve kraliçelerin yerini modern zamanın kral ve kraliçeleri aldı. Marka, Jacqueline Onassis ve Audrey Hepburn gibi ünlülere özel parfüm üretti. Parfümün tarihine baktığınızda kullanıcıları arasında Sigmund Freud'dan Angelina Jolie'ye kadar kimi ararsanız var!

Haberin Devamı

TÜM MALZEMELER ELLE SEÇİLİYOR

Peki parfümü bu kadar özel yapan ne? Malzemeler, kuşaklar boyunca aynı şekilde toplanıp işleniyor. Bulgaristan, Türkiye veya Fas'tan kaliteli gül, İtalya'dan yasemin getiriliyor. Her şey tek tek elle seçiliyor ve kesinlikle seri üretim yapılmıyor. Creed'de, çok masraflı bulunduğu için büyük markaların artık tercih etmediği geleneksel karıştırma yöntemleri kullanılıyor. Tüm esanslar doğal. Sentetik hiçbir şey yok. Creed ailesinin yedinci kuşak torunu olan ve 'parfüm yaratıcısı' olarak tanınan Olivier Creed, tüm detaylarla bire bir ilgileniyor.

Tabii bütün bu özellikler fiyatlara da yansıyor. 'Royal Exclusive' parfümün 250 ml'si 1410 lira. 250'nci yıla özel çıkan 'Creed Anniversary' parfümün 150 ml'siyse 4 bin 700 lira. Amerika'da Bergdorf Goodman, İngiltere'de Harrod's gibi lüks mağazalarda satılan Creed, geçen aydan beri Türkiye'de de satışta! İstanbul ve Ankara'daki Harvey Nichols ve Brandroom'larda bulabilirsiniz. Eğer bu rakamların sizin için yüksek olduğunu düşünüyorsanız,

Haberin Devamı

Creed'in özel üretim olmayan serisinin fiyatları 500 lira civarında.

CREED REHBERİ: Creed'in 50'den fazla parfüm seçeneği var. Aralarında seçim yapmakta zorlananlar için buyrun size bir Creed rehberi...

* SPRING FLOWERS: 1951'de özel olarak Audrey Hepburn için yaratıldı. Creed, Hepburn'un isteği üzerine tümüyle ona ait, enerjik ve eğlenceli bir parfüm hazırladı. Parfümün enerjisini pembe şişesine de yansıttılar. Kişiye özel olduğundan Spring Flower'ın formülü, 1996'da mağazalarda satışa çıkana kadar bir kasada saklandı. Parfümün şimdiki kullanıcıları arasında Gwyneth Paltrow, Julia Roberts ve Naomi Campbell var.

* TABAROME MILLESIME: Winston Churchill için yaratıldı. Daha sonraki kullanıcıları arasında Humphrey Bogart bulunuyor.

Haberin Devamı

* BOIS DU PORTUGAL: Frank Sinatra için yaratıldı.

* GREEN IRISH TWEED: Orijinal olarak Amerikalı aktör Cary Grant için yaratılan parfümün bugünkü kullanıcıları George Clooney, Robert Redford, Richard Gere, Clint Eastwood, Donald Trump ve Robbie Williams.

* MILLESIME IMPERIAL: Pierce Brosnan, Harrison Ford, Catherine Zeta Jones, Nikki Taylor kullanıyor.

* LOVE IN WHITE: Angelina Jolie'nin favorisi.

* FLEURISSIMO: Aktris Grace Kelly'nin Monako Prensi Rainier'le evliliği şerefine yaratılan parfümün hayranları arasında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Cindy Crawford, Brooke Shields ve Madonna sayılabilir.

* LOVE IN BLACK: Amerika'nın ikonik First Lady'si Jacqueline Kennedy Onasis için yaratıldı. Siyah gözlüklerinin ardındaki gizemli siyah gözleri ve siyah saçlarından esinlenilerek parfüme Love in Black (Siyahta Aşk) adı kondu. İçeriğindeyse First Lady'nin en sevdiği yerlerden gelen kokular var. Parfümün şişesi, Kennedy'nin çok sevdiği Yunan Adaları'ndakileri siyah kumu andıracak şekilde yapıldı. Parfüm, Kennedy'nin 40. evlilik yıldönümünde satışa çıktı.

Haberin Devamı

* ROYAL WATER: Prenses Diana anısına yaratıldı. Kullanıcıları arasında Elton John ve Victoria Beckham var.

* SILVER MOUNTAIN: David Bowie, David Beckham, Russel Crowe, Jamie Foxx, Ricky Martin bu parfümü tercih ediyor.

* TUBEROSE INDIANA: Jennifer Lopez kullanıyor.

* VERTE SELECTION: Sigmund Freud'un parfümüydü.

Poşetleri atın bu kızağı alın

Madem zor bir kış geçiriyoruz, tadını çıkaralım! Şehirde mahsur kaldıysanız yapacak en güzel şey kızakla kendinizi bir yokuştan aşağı bırakmak... Naylon poşetle kaymanın tadı başka tabii ama karda bile tarzdan vazgeçemeyenlerdenseniz Volkswagen, bu sezon için harika bir aksesuvar üretti: GTI Crazy Bop Kızak! Volkswagen GTI'dan esinlenilerek tasarlanan kızak en iyi kalite, soğuğa dirençli plastikten yapıldı. Ergonomik dizaynı sayesinde öndeki ve yandaki ayaklıkları kızağın içinde kalıyor. Hafif olduğundan yokuşun başına çıkarken yorulmuyorsunuz, kolayca taşınıyor. Kızağın fiyatı 64.90 Euro (152 lira).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!