Yıldırım cinayeti sır

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım cinayeti sır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2002 01:33

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın babası olan emekli öğretmen Şefik Şevki Yıldırım, 31 yaşındaki eşi Tülin'i, Akçay'daki villalarında av tüfeğiyle öldürüp kaçtı.

77 yaşındaki Şefik Şevki Yıldırım, 46 yaş küçük eşi Tülin Yıldırım’ı öldürmek suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Pazar günü, avukatı aracılığıyla polisi arayıp eşini öldürdüğünü teslim olacağını söyleyen Yıldırım, polisteki ilk ifadesinde ise eşini öldürmediğini söyledi.

Balıkesir’in Edremit İlçesi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın babası 77 yaşındaki Şefik Şevki Yıldırım’ın eşinin öldürülmesiyle sarsıldı. Bir gün önce ‘Eşimi öldürdüm, yarın teslim olacağım’ diye avukatı aracılığıyla polise telefon eden Yıldırım, dün saat 13.25’te teslim olduktan sonraki ilk ifadesinde cinayeti kendisinin işlemediğini öne sürdü.

CİNAYETİN NEDENİ

Emekli öğretmen Yıldırım, kendisinden 46 yaş küçük eşi Tülin’i, Akçay Beldesi’ndeki villasında av tüfeğiyle öldürmekten tutuklandı. Cinayet masası dedektifleri, eşler arasındaki yaş farkını da vurgulayarak Tülin Yıldırım’ın kıskançlık nedeniyle öldürülmüş olabileceğini düşünüyor. Şefik Yıldırım’ın son zamanlarda fazla içki içtiği iddiası da bu savı güçlendiriyor.

YILDIRIM’IN AV TÜFEĞİ

Şefik Şevki Yıldırım,
dün sabah avukatı aracılığıyla Edremit Emniyet Müdürlüğü’nü arayıp teslim olacağınısöyledi, öğleden sonra da teslim oldu.

12 Ocak 1995’te evlenen ve Edremit Akçay’daki tripleks villada oturan Yıldırım çiftinin beraberliği, Şefik Şevki Yıldırım’ın tüfeğinden çıkan saçmalarla son buldu. Cinayet, Yıldırım’ ın, pazar günü avukatı aracılığıyla polisi aramasıyla ortaya çıktı. Avukatı, Şefik Şevki Yıldırım’ın eşini öldürdüğünü ve polise teslim olacağını söyledi.

Pazar günü saat 17.00 sıralarında villaya gelen polis, kapısı açık birinci katın mutfağında, 31 yaşındaki Tülin Yıldırım’ın cesedini buldu. Karnından ve sırtından vurulan talihsiz kadının, 24 saat önce öldüğü anlaşıldı.

Evde boğuşma izine rastlanmadı. Cinayette kullanılan av tüfeği ile 4 boş fişek bulundu. Tülin Yıldırım’ın üzerindeki bir miktar altın takı emanete alındı. Soruşturmayı Edremit Cumhuriyet Savcısı Önder Coşkun yürütürken, Tülin Yıldırım’ın neden öldürüldüğü belirlenemedi.

23 MAYIS, DOĞUM GÜNÜ

23 Mayıs’ta doğum günü olduğu öğrenilen Tülin Yıldırım’ın cenazesi Edremit Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hastaneye genç kadının yakınlarının gelmemesi dikkat çekti. Cenaze daha sonra otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

İKİ KEZ ATEŞ EDİLMİŞ

Soruşturmayı yürüten Edremit Cumhuriyet Savcısı Ender Coşkun, evde ikisi namlunun içinde olmak üzere 4 boş fişek bulduklarını söyledi. Coşkun, ‘Ancak tam olarak Tülin Yıldırım’a kaç el isabet etti belirleyemedik. Karın ve sırtta saçma yaraları var. Hangilerinin saçmaların girdiği, hangilerinin saçma çıkış yarası olduğunu da saptayamadık. Daha iyi incelenebilmesi için cesedin Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdim’ dedi.

Düzce Barosu’na kayıtlı avukatı Ahmet Kurtuluş ile savcılığa teslim olan Şefik Şevki Yıldırım’ın ifadesi bir saat sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!