2021 yılbaşı tatil takvimi! Yılbaşı tatili kaç gün olacak? Yarın resmi tatil mi? İşte merak edilenler

Güncelleme Tarihi:

2021 yılbaşı tatil takvimi Yılbaşı tatili kaç gün olacak Yarın resmi tatil mi İşte merak edilenler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2020 17:47

Yılbaşı tatil takvimi, yeni yıla sayılı günler kala vatandaşların odaklandığı konulardan oldu. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre, bu yıl 31 Aralık Perşembe gününden başlayarak pazartesi gününe kadar koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 2021 yılını heyecanla bekleyen vatandaşlar bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında bu yıl evlerinde olacaklar. Resmi Gazete içerisinde yılbaşı tatili ile ilgili açıklama yapıldı. Mevzuata göre 31 Aralık tatil olmayacak. İşte, yılbaşı tatili kaç gün sorusunun yanıtı.

Haberin Devamı

Yılbaşı tatili süresi için araştırmalar günler öncesinden başlamıştı. Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulaması nedeniyle tatil takvimi soru işaretlerine neden oldu. Yeni yılın gelişini heyecanla bekleyen vatandaşlar detayları öğrenmek istiyorlar.  İşte 2021 yılbaşı tatil takvimi ve konuyla ilgili bilgiler. 

YILBAŞI TATİLİ KAÇ GÜN, NE ZAMAN BAŞLIYOR?

1 Ocak Cuma günü ise resmi tatil olacak. 31 Aralık Perşembe günü ise mevzuatta yer almadığı için tatil olmayacak.

Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanununda yer alan bilgilere göre 1 Ocak günü resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Yılbaşı tatilinin bir önceki gün olarak bilinen 31 Aralık tarihi ise bu kanuna göre yarım gün ya da resmi tatil olarak nitelendirilmemiştir

Haberin Devamı

Bu sene yılbaşında koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

2021 yılbaşı tatil takvimi Yılbaşı tatili kaç gün olacak Yarın resmi tatil mi İşte merak edilenler

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, 1 Ocak'ın resmi tatil olması da göz önünde bulundurularak 31 Aralık 2020 Perşembe saat 21.00'den başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!