Yılbaşı sokağa çıkma yasağı kaç gün? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Yılbaşı sokağa çıkma yasağı detayları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı sokağa çıkma yasağı kaç gün Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek Yılbaşı sokağa çıkma yasağı detayları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2020 21:41

Yılbaşı sokağa çıkma yasağı ne zaman sorusu, sokağa çıkma kısıtlamasıyla beraber gündeme geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlama aralıksız olarak pazartesi gününe kadar sürecek. İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelgede, yılbaşı partilerinin yapılmamasının tercih değil zorunluluk olduğu belirtildi. Yasak 31 Aralık akşamı belirtilen saatten itibaren başladı. Gözler şimdi sokağa çıkma yasağının biteceği tarihte. İşte, yılbaşı sokağa çıkma yasağı saatleri ve konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı genelgesinin detayları.

Haberin Devamı

Yılbaşı sokağa çıkma yasağının kaç gün olacağı ve saat kaçta biteceği belli oldu. Koronavirüs önlemleri kapsamında bu yıl 81 ilde aralıksız olarak yılbaşında kısıtlama uygulanacak. Yılbaşı sokağa çıkma yasağı 31 Aralık Perşembe akşamı 21:00’de başladı. Sokağa çıkma kısıtlaması, 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına uygulanan usul ve esaslar 1, 2 ve 3 Ocak tarihlerinde de geçerli olacak.

YILBAŞI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAÇ GÜN?

Yılbaşı sokağa çıkma yasağı 31 Aralık Perşembe akşamı 21:00’de başlayacak ve pazartesi gününe kadar devam edecek.

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, 1 Ocak'ın resmi tatil olması da göz önünde bulundurularak 31 Aralık 2020 Perşembe saat 21.00'den başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Haberin Devamı

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illere gönderilen genelge kapsamındaki usul ve esaslar 1, 2 ve 3 Ocak tarihlerinde de geçerli olacak.

Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları uygulanan sokağa kısıtlaması süresince balıkçı ve balık tezgahları iş yerleri de 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet sunabilecek.

Yılbaşı sokağa çıkma yasağı kaç gün Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek Yılbaşı sokağa çıkma yasağı detayları belli oldu

AVUKATLAR VE NOTERLER, KISITLAMA SÜRECİNDE GÖREV İÇİN DIŞARI ÇIKABİLECEK

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde müdafi, vekil, duruşma ve ifade gibi yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla avukatlar ile yaklaşan yılsonu işlemlerindeki yoğunluğun ticari hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla noterler, görevlerine dair zaman ve güzergahla sınırlı olacak şekilde istisna kapsamındaki kişiler ve yerler arasına eklendi.

Yargısal görevlerin icrası gereği avukatların özel araçlarıyla şehirler arası seyahatlerine de izin verilecek.

Haberin Devamı

Yeni bir karar alınıncaya kadar faaliyetlerine ara verilen ana sınıflarıyla ilgili uygulamanın devamı sağlanacak. Tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokulları ise bugünden itibaren yüz yüze eğitime geçebilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!