Yıkım faciasına 3 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Yıkım faciasına 3 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gölcük'ün Dumlupınar Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki hasarlı bir binanın yıkımı sırasında 5 kişinin enkaz altında kalarak ölmesiyle ilgili olarak, ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle 3 kişi tutuklandı.

8 katlı Donatan Apartmanı'nın yıkımında, yıkım ihalesini alan Yılmazlar İnşaat Firması'nın elemanları kolonlara bağlanan çelik halatın kopması sonucu yeniden binaya girmiş, ancak binanın çökmesi sonucu altında kalmışlardı.

Olayda, inşaat mühendisleri Hikmet Zırıh ve Vural Topaloğlu ile teknikerler Kamil Gökmen, İshak Demirtaş ve Erkan Karakaş ölmüşlerdi.

Olayda ihmali görülen ve Gölcük Cumhuriyet Savcılığı'nca gözaltına alınan Yılmazlar İnşaat Firması'nın sahiplerinden Azmi Yılmaz, İsmail Tekin ve Ender Teker önceki gün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

5 KATLILARA YIKIM İZNİ

Kocaeli Valiliği, Yılmazlar İnşaat ile Alemdaroğlu İnşaat adlı firmaların bölgede sadece 5 kata kadar olan binaların yıkımını yapabileceğine karar vererek, 5 kattan yüksek binaların yıkımı için ise Ankara'da yeni bir ihale açacağı öğrenildi. Kocaeli'nde enkaz kaldırma çalışmalarında bulunan diğer 2 firmanın yıkım çalışmalarına ise herhangi bir kısıtlama getirilmedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!