Yıkım ekibi gibiler

Güncelleme Tarihi:

Yıkım ekibi gibiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, geçmişte yıkım ekibi mantığı ile ülkeyi talan edip gidenlerin, bugün de ‘‘yıkım mühendisliğine’’ soyunduklarını söyledi. Yılmaz, hükümetin hiç seçim olmayacak, partinin ise yarın seçim yapılacak gibi çalıştığını belirterek, enflasyon hedeflerinden ‘bir santim’ sapma olmadığını kaydetti. ANAP Grup toplantısında konuşan Yılmaz, şöyle dedi:

ÇİFTLİK DEVLET

Hiç kimse kendi çıkarlarını devlet çıkarlarından önde tutmaya çalışmasın. Siyasi ihtiras ve kişisel çıkarlarına devleti peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Çiftlik devlet yönetimi anlayışı güden beceriksiz siyasi yönetim, bu ülkeye hakim olmayacaktır. Türkiye'ye yıkım ekibi mantığı ile talan edip gidenler, şimdi de yıkım mühendisliğine soyunma hesapları yapıyor. Ancak hesapları tutmayacak. Hiç kimse kendi yanlışlarına devleti alet etmeye çalışmasın. Bu devlet, basiretsiz ve muhteris siyasi oyunlarla yıkılamayacak kadar güçlüdür. Milletimiz seçim ortamında dahi olsa bu tür kişisel hesaplara izin vermeyecektir.

SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ

Hükümetimiz programında erken seçim sözkonusu değildir. 1998 yılında da Türkiye'yi seçime götürme hedefimiz yoktur. Ancak seçime karar verme bize bağlı değil. Varolan koşulların zorluğuna aldırmadan programımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Başladığımız işlere hiç seçim olmayacakmış gibi devam edeceğiz. Hükümet olarak hiç seçim olmayacakmış gibi, parti olarak ise yarın seçim yapılacakmış gibi çalışacağız. Salim kafa ile icraat yapma lüksümüz olmayacak. Bizi devirmek isteyenlerle, hiç gereği olmamasına rağmen ülkeyi seçime götürmek isteyenlerle, seçim ortamında kozumuzu paylaşmak durumunda olabiliriz.

YAŞAM HAKLARI YOK

Geçmişte yaşananların bir daha yaşanmasını önlemek için önümüzdeki dönemde siyasi yapılanma sözkonusudur. Türkiye Cumhuriyeti devletini ve rejimini değiştirmek için siyaset yapanlar, Türkiye'de yaşama hakları bulamayacak. Türk siyaseti bu dönem muhasebesini yapacak. 15 yıl önce ANAP'ın kuruluşunda koyduğumuz ülkeye hizmet ilkeleri siyasete hakim olması gerekir.

TEK PARTİ GİBİYİZ

Hiç bir hükümet böylesine zor bir dönemde işbaşına gelmedi. Farklı görüşlere sahip üç parti olmamıza rağmen ülkenin öncelikleri konusunda büyük bir uzlaşma içindeyiz. Hükümet ortakları ile uyum içerisindeyiz. Abartılı ve zorlama yorumlar yapılıyor. Hükümet tek parti hükümeti gibi yoluna devam edecektir.

ENFLASYON HEDEFİ AYNI

Enflasyon konusunda değerlendirmelerim çarpıtılarak mücadeleden umudumuzu kesmişiz ve havlu atmışız gibi yansıtıldı. Hükümet enflasyonla mücedele hedefinden geri adım atmış değil. Kararlılığımız aynen devam ediyor. Ben Ocak ayında yüzde 2 olan kamudaki fiyat artışının belediyelerin yüzde 100'e varan zamlarından kaynaklandığını söylemek istedim. Yüzde 7'lik enflasyon bizim örgördüğümüz bir şey değildi. Daha düşük olmasını hesaplamıştık. Şubat ayında aynı durum yaşanmayacaktır. Enflasyonun inmeye başladığı dönem Mart ayı olacaktır. Enflasyon hedefimiz yüzde 50'dir. Bu hedefe ulaşsak bile enflasyonda Avrupa birincisi olacağız. Bizim için daha önemli bir hedef yok. Körfez ve Uzakdoğu krizi bizim işimizi zorlaştıracaktır. Ancak hedefimizden bir santim bile sapma yoktur.

İlk hamle Yılmaz'dan

Bilgi otoyolu olarak nitelenen Ulusal Akademik Ağ (ULAKNET) ile Cahit Arf Bilgi Merkezi'ni hizmete açan Başbakan Mesut Yılmaz, yeni dünya düzeninin, bilgiyi üreten toplumlarla, bilgi sömürgesi toplumlar üzerinde kurulduğunu söyledi. Yeni gençlerin bilgi otoyolunda ışık hızı ile ilerlemesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, ‘‘Yoksa vebal altında kalırız’’ dedi. ULAKNET aracılığıyla Ukraynalı bir satranççıya karşı ilk hamleyi yapan Başbakan, gazetecilere poz vermek için rakibinin yerine de hamle yapınca kendisini izleyenleri güldürdü. Türkiye'deki 55 üniversiteyi bilgi bakımından birbirine bağlayan ULAKNET, akademisyenlerin bilgiye ulaşma hızını onlarca kat artırıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!