Yiğit'ten ev alanlar bir bir araştırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yiğitten ev alanlar bir bir araştırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Maliye, Korkmaz Yiğit'in sattığı lüks konutları mercek altına aldı. Milyon dolarlık bu konutları kimlerin aldığı tek tek araştırılıyor. Yiğit'in bazı bürokratlara ‘‘ucuz’’ konutlar verdiği duyumlarını değerlendiren müfettişler, listeyi çok gizli tutuyorlar.

Gözaltında bulunan Korkmaz Yiğit'in İstanbul'da yaptığı lüks evleri kimlerin satın aldığı masaya yatırıldı. Yiğit'in sahibi olduğu televizyon kanallarında yayımlanan kasetlerde, Alaattin Çakıcı'ya ev verdiğini söylemesi Maliye Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Maliye, Çakıcı'yla yaptığı telefon görüşmesi gündeme geldiği dönemde Yiğit hakkında inceleme başlatmıştı. Yiğit'in İstanbul Valisi Kutlu Aktaş'a ev vermeyi önermesi ve son olarak Çakıcı'ya ev verdiğini açıklaması üzerine incelemeler derinleştirildi. İş dünyasındaki hızlı yükseliş dönemine kadar, lüks konutlar yapıp satan ve asıl mesleği mimarlık olan Yiğit'ten, özellikle son dönemlerde kimlerin ev aldığı tek tek inceleniyor.

Yapılan incelemelerde Korkmaz Yiğit'ten konut alanlar arasında bazı bürokratlarla gazetecilerin yer aldığı belirlendi. İncelemenin sürmesi nedeniyle, kimlikleri gizli tutulan bu kişilerin, lüks konutları, hangi bedel ve vadelerde aldığı mercek altına yatırıldı.

Yiğit kendi televizyonlarında yaptığı açıklamada, ‘‘Ben inşaat yaparım. Yaptığım inşaatların, sattığım konutların hiçbirisinden hiçkimsenin sikayeti olmamıştır. Devletle hiç iş yapmadım’’ demişti.

Yiğit aynı açıklamasında Alaattin Çakıcı'nın da kendisinden ev istediğini ifade etmişti. Yiğit şunları söylemişti:

‘‘Aradan epey zaman geçti, sanırım iki yıl. Birgün Çakıcı beni yine aradı ‘Ben bugüne kadar senden birşey istemedim ancak şimdi bir ev istiyorum. Senin yaptığın filanca yerdeki sitelerden.' Benim yaptığım yerlerde hiçbir zaman yer kalmaz. daha önceden şöylemiş olsaydın olurdu ama şimdi yok, ama yeni yapacağım yerlerden olabilir. Ve kapadık. Bir müddet sonra tekrar beni aradı. Ve bana tasavvur edemeyeceğiniz hakaret, küfürler ve tehditlerle ‘Sen benimle kafa mı buluyorsun. Filanca blok filanca daire senin boş' dedi.’’

Nezarethanede hastalandı

Türkbank'ın özelleştirilmesiyle ilgili soruşturma çerçevesinde DGM Savcısı'nın talebi üzerine gözaltına alınan işadamı Korkmaz Yiğit'e, nezarethane yaramadı. Pazartesi akşamı gözaltına alınan ve sorgulama dışında nezarethanede tutulan Yiğit'in idrar yollarında iltihaplanma, üst solunum yollarında da enfeksiyon oluştu.

Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi'ndeki sorgusu sırasında 24 saatte bir Haseki Hastanesi'ne götürülen Korkmaz Yiğit, dün sabah yeniden sağlık kontrolünden geçti. İfadesinin dışındaki süreyi nezarethanede geçiren Yiğit'in, üşütmeye bağlı bazı şikayetleri olduğu belirtildi. Haseki Hastanesi Başhekim Muavini Yüksel Sağatlı, gözaltında tutulduğu süre içinde üşüttüğü ya da virüs kaptığı sanılan Yiğit'in idrar yollarında iltihaplanma, üst solunum yollarında enfeksiyon oluştuğunu tesbit ettiklerini söyledi. Tansiyonu normal çıkan Yiğit'in, bronşit ihtimaline karşı çekilen akciğer filminin de temiz çıktığı belirtildi. Çok yorgun ve bitkin olduğu gözlenen Yiğit'e, çok sayıda ilaç yazıldı.

4 günlük sorgu süresi bugün dolan Korkmaz Yiğit'in, Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcılığı'na çıkarılacağı bildirildi.

Damadının evini unuttu

DYP Genel Başkan Yardımcısı Hayri Kozakçıoğlu, önceki akşam Arena'ya konuşurken çelişkiye düştü. Kozakçıoğlu, damadının Korkmaz Yiğit'in Platin Konutları'nda bir dairesi olmasına rağmen, kendisinin ya da bir yakınının dairesi olmadığını söyledi. Uğur Dündar'ın ‘‘Sayın Kutlu Aktaş'a bir ev teklif edilmiş- İyi niyetle ya da dileyen başka türlü de değerlendirebilir. Bir yargıda bulunmak istemiyoruz- Korkmaz Yiğit, Platin Konutları'ndan size ya da bir yakınınıza ev teklif etti mi?’’ sorusuna Hayri Kozakçıoğlu, ‘‘Hayır, hayır böyle bir şey olmadı. Ben Platin Konutları'ndan mülk almadım. Orada öyle bir gayrimenkülüm de yok’’ cevabını verdi.

Ancak, Kozakçıoğlu, 8 Kasım tarihli Hürriyet Gazetesi'nde ise, Gülçin Telci'ye damadının, yani bir yakınının Yiğit'ten, 1992'de inşaat halindeyken bir daire aldığını söylemişti.

Kozakçıoğlu, Telci'nin yazısında Etiler'de oturduğu evini ise Korkmaz Yiğit'ten almadığını açıklamıştı. Arena'daki soruya verdiği yanıt ile Gülçin Telçi'ye yaptığı açıklamadaki çelişki için ise, Kozakçıoğlu, dün şöyle konuştu: ‘‘ Konuşmayı telefonla yaptık. Ben Sayın Dündar'ın 'Size ev teklif edildi mi?' sorusunu anlayabildim ve buna yanıt verdim. Damadımın, Yiğit'ten ev aldığı doğru. 1992'de inşaat halindeyken aldı. O zamanlar Korkmaz Yiğit bugünkü gibi bilinen bir isim değildi. Damadımın evini, Gülçin Telci'ye de söyledim, köşesinde yazmıştı.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!