Yeşil Yol

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Yol
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tom Hanks infazcı olursa...

Esaretin Bedeli filminin başarılı yönetmeni Frank Darabont şimdi de Stephen King'in roman dizisini sinemaseverlerle tanıştırıyor. Üstelik filmin başrolünde iki Oscar ödüllü ünlü aktör Tom Hanks var...

STEPHEN King'in çok satan başarılı bir roman dizisinden sinemaya uyarlanan Yeşil Yol (The Green Mile), infaz odasında görevli bir gardiyanın gizemli ve mucizevi güçleri olan bir mahkumla kurduğu sıradışı ilişkiyi konu ediyor.

İki Oscar'lı oyuncu Tom Hanks filmde, görevi süresince infaz ettiği mahkumları ve yaşadığı ürpertici olayları bir türlü unutamayan infaz odası baş gardiyanı Paul Edgecomb rolünü oynuyor.

Bu filmle birlikte ilk kez başrol oynayan Michael Clarke Duncan ise filmde iki genç kızın katili olmakla suçlanan John Coffey karakterini canlandırıyor. Oldukça iri ve ürkütücü biri gibi görünen Coffey, görünümünün aksine son derece kibar, ince ruhlu ve garip güçleri olan biri. Onun bu hali, Edgecomb'un merakını cezbediyor. Filmde David Morse, Bonnie Hunt, James Cromwell, Micheal Jeter, Graham Greene de rol alıyor.

Oscarlı yönetmen Frank Darabont, Yeşil Yol filmi ile beş yıl aradan sonra ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturmuş oldu. Bu, onun şimdiye kadar yaptığı ikinci Stephen King uyarlaması.

Film adını Yeşil Yol hapishanedeki hücrelerinden alınan idam mahkumlarının elektrikli sandalyenin bulunduğu ölüm odasına giderken kat ettikleri bir millik yeşil yoldan alıyor.

Filme adını veren Yeşil Yol romanı Stephen King'in çok satan ve dizi halinde yayımlanan bir romanı. Bu roman, Nisan ve Eylül 1996 tarihlerinde Amerika'da dizi halinde yayınlandı. Altı kısımdan oluşan roman altı ay içinde kısım kısım okuyucuya ulaştırıldı. Romanın her fasikülü en çok satan yayınlar listesinde yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!