Yeşil alanı, sahte raporla imara açmak istediler

Güncelleme Tarihi:

Yeşil alanı, sahte raporla imara açmak istediler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Eskişehir Tepabaşı Belediyesi'nin 18 meclis üyesi, yeşil alanı sahte raporla ticaret alanına dönüştürdükleri gerekçesiyle 'görevi kötüye kullanmak'tan yargılanıyorlar.

Eskişehir Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri, Şarhöyük Mahallesi'ndeki 600 metrekarelik yeşil alanının ticaret alanına dönüştürülmesi konusunda mahkemelik oldu. Tepebaşı Belediye Meclisi'nin DYP, ANAP ve RP'li 18 üyesi, görevi kötüye kullanmak suçundan 3 yıl hapis cezası istemiyle Eskişehir 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı.

1995 yılında yapılan oturumunda Şarhöyük Mahallesi'ndeki 600 metrekarelik alanın yeşil alana çevrilmesi için ‘‘kabul’’ oyu veren DYP, ANAP ve RP'li 18 meclis üyesi, ‘‘red’’ oyu veren DSP'li 3 üyenin başvurusu üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından mahkemeye verildi. Dünkü duruşmada söz alan sanıklardan Feridun Erdal, bahse konu oturumda başkan vekilliği yaptığını belirterek, şunları söyledi:

‘‘İmar Komisyonu tarafından hazırlanan yeşil alanın ticaret alanına katılması şeklindeki raporu daha önceki toplantılarda oylamaya sunmuştuk. Oy çokluğu ile kabul edilen rapor, Büyükşehir Belediyesi tarafından veto edildi ve yeniden bize geri döndü. Bunun üzerine yeniden oylama yaptık. 18 kabul, 9 red ve 1 çekimser oy çıktı. Bu raporun kabul edilmesi için salt çoğunluk olan 22 oy gerekliydi. Bizim oylarımız 18'de kaldı. Tutanağı hazırlayan belediye görevlileri yanlışlık yaparak raporun oylamada kabul gördüğünü yazmışlar. Bunun farkına daha sonra vardık ve Belediye Başkanlığı'na dilekçe yazarak bunun düzeltilmesini istedik. Bu arada bazı meclis üyeleri durumu mahkemeye intikal etmişler. Bizim suçumuz yok. Yeşil alan halen duruyor, suç teşkil edecek herhangi bir durum gerçekleşmemiştir.’’ Duruşma ertelendi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!