GeriGündem Yerin metrelerce altında sahur
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yerin metrelerce altında sahur

Yerin metrelerce altında sahur
refid:9791164 ilişkili resim dosyası

ZONGULDAK'ta, maden ocaklarında çalışan işçiler, ilk sahurlarını yerin metrelerce altında ahşap tahta ve kalasların üzerinde kurdukları yer sofrasında zeytin, peynir, domates ve salatalık ile yaptı.

İŞTE YERİN 160 METRE ALTINDA SAHUR

Zonguldak'ın Gelik Beldesi Ayiçi Mahallesi'ndeki Arılar Madencilik'te çalışan maden işçileri, Ramazan'ın ilk gününde sahurlarını yerin metrelerce altında yaptı. 24.00-08.00 vardiyasında çalışan işçiler, sahur vakti geldiğinde işlerine ara verip, yerin 160 metre altında ahşap tahta ve kalasların üzerinde gazete parçalarından yer sofrası kurdu. Yüzleri ve elleri kömür karası olan işçiler, yanlarında getirdikleri peynir, zeytin, domates, salatalık, biber ve ekmekleri yedikten sonra, oruç için niyette bulunup dua ettiler.

İşçilerden Süleyman Karadöngel, ilk sahurlarını madende yaptıklarını belirterek, "Biz de herkes gibi sahurumuzu, iftarımızı evimizde yapmak isteriz tabi. Ancak çalışmamız da gerekiyor. Ama buradaki sahurun, yemeğin de tadı daha başka oluyor. Arkadaşlık ortamı, sıcaklığı ayrı bir güzel oluyor" dedi. 2 aylık maden işçisi olduğunu belirten Ali İhsan Güneş ise, "Bu benim madende ilk sahurum. Arkadaşlarla ilk sahurumuzu yaptık. O yüzden ayrı bir heyecan var bende. Yeni olduğum için, aralarına yeni geldiğim için bunun heyecanını yaşıyorum. İlk zamanlar zorluk çeksem de, daha sonra alışacağımı düşünüyorum" diye konuştu.

Sahurlarını yaptıktan sonra sofrayı toplayan maden işçileri, yeniden işlerinin başına geçtiler.

 

False