Yenilikçi kanat, kopma stratejisi belirliyor

Güncelleme Tarihi:

Yenilikçi kanat, kopma stratejisi belirliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2001 00:00

Haberin Devamı

FP, adım adım bölünmeye doğru gidiyor. Partileşme çabası içindeki yenilikçi kanat, dün gece bir araya gelerek, partiden kopup kopmama da dahil, bundan sonra izleyecekleri stratejiyi belirledi.

Yenilikçi kanadın lideri Abdullah Gül'ün başkanlığında, Gölbaşı'ndaki Patalya Oteli'nde yapılan toplantıya, yenilikçilerin ‘manevi lideri’ olarak nitelenen yasaklı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Yenilikçi kanatta aktif yer alan ya da sempati duyan 50'ye yakın milletvekilinin katıldığı toplantıya, parti kurma hazırlığı içinde olduğu belirtilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de davet edildi.

FP yönetiminin yanısıra eski yasaklı lideri Necmettin Erbakan'a da isyan bayrağı açarak yollarını ayıran Erdoğan'ın, Gül'ü kastederek, şu anda yenilikçi kanatta bir lider sorununun bulunmadığını belirtip, Gökçek'in bu yöndeki beklentilerinin önüne set çektiği öne sürüldü.

‘‘Partiden kopup kopmama, kopulacaksa bunun için kapatma davasının sonucunun beklenip beklenmemesi’’ konularının da görüşüldüğü toplantıda, bazı milletvekillerinin Anayasa Mahkemesi kararı beklenmeksizin partiden kopup, yeni bir parti kurulması görüşünü savunduğu öğrenildi. Bazı milletvekillerinin ise partiden kopma konusunda kapatma davasının sonuçlanmasının beklenmesi gerektiğini vurguladığı belirtildi.

Hürriyet'in edindiği bilgilere göre, Erdoğan partiden kopma konusunda kapatma davasının sonuçlanmasının beklenmemesi eğiliminde. Buna karşılık, Gül, kapatma davasının sonuçlanmasının beklenmesi görüşünde. Gül ve yakın çevresi, ‘‘partiden kopulacaksa bunun meşru ve sağlam argümanları olmalı, aksi halde tabanda sıkıntılara yol açılabilir’’ eğiliminde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!