Yeni yıla soğuk ve yağmurla giriyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yeni yıla soğuk ve yağmurla giriyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2005 00:00

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre bugün Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sebebiyle yurdun kuzey ve batı kesimlerinde sıcaklıklar 4-5 derece azalacak.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Giresun, Ordu ve Gümüşhane çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, Marmara’nın güneyi ile Ege’de etkili olmak üzere yağmur ve sağanak, Trakya ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Kuzey Ege’nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde olacak. Lodos ise yurdun batı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

500 SAYAÇ PATLADI

Şiddetli soğuklar, Erzurum’da ev ve işyerlerinin su sayaçlarını patlattı. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 31 dereceye kadar düştüğü kentte, son 3 günde yaklaşık 500 su sayacı iş göremez hale geldi. Ev ve işyerlerinin camları kaloriferli yerlerde bile buzla kaplanırken, karanlık çöktükten sonra komşuluk ilişkileri bile kesiliyor. Özellikle yaşlılar ve çocuklar, hem hava kirliliği hem de şiddetli soğuklar yüzünden sokağa çıkmıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!