Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2005 22:40

Nefes alan yatak ve suyu yerden fışkıran duş kabini

RCA Show’da en iyi tasarımcı ödülünü alan Keigo Harada’nın nefes alan yatağı ve yepyeni duşu geleceğe bir bakış açısı sunuyor. Nefes alan yatak sanıldığı gibi özel kumaşlardan üretilmiş bir yatak değil. Soluk ritmine göre hareket eden yatağa uzananlar kendilerini büyük bir canlının üzerinde yatıyor gibi hissediyorlar. Bilimsel araştırmalar bu tür hafif hareketlerle uykuya dalmanın daha kolay olduğunu ve REM evresine hazırlık niteliğinde olduğunu göstermiştir. Bebekleri ve çocukları da yeni yatağında uyutan Harada mükemmel sonuçlar elde etmiş. Tasarımlarından biri motorla çalışıyor, bir prototipe ise bir hava pompası yerleştirilmiş, dolayısıyla da sessiz çalışıyor.

İkinci projesi olan duş kabininde, su zeminden yukarı doğru fışkırıyor ve tıpkı bir perde gibi tüm kenarlardan düzenli olarak akmasını kontrol ediyor. "Su perdesinin" amacı duş kabinin içindeki sıcaklığı korumak. Suyun yüksekliği ve sıcaklığı ayakla ayarlanıyor.

Bilgi için: www.rsa-design.net/sda ve www.engadget.com

Kağıt kadar ince

Citizen firması dünyanın ilk elektronik mürekkepli kol saatini tanıttı. Elektronik mürekkepli görüntü teknolojisi sayesinde kolayca okunabilen kol saati neredeyse hiç enerji harcamıyor. Üstelik kağıt kadar da ince. Elektronik mürekkepli saatin bu yıl içinde Japonya’da satışa sunulması bekleniyor.

Bilgi için: www.eink.com

Ergonomik klavye

Ergonomik klavyeye alışmak birkaç saat sürebiliyor ama faydası yok değil. Hem daha hızlı yazma imkanı veriyor hem de Repetitive Strain Injury (RSI)/ Tekrarlanan Zorlama Yaralanmasına iyi geliyor. RSI uzun süre bilgisayar kullanmaya bağlı ortaya çıkan bir rahatsızlık ve çok yüksek veya alçak ayarlanmış sandalye, tuşlara çok sert vurmak veya kullanışsız klavyelerde bileğin gereğinden fazla gerilmesine bağlı olarak gelişmekte. RSI’nın uzun vadeli etkisi çok kötüdür. Ağır RSI hastaları büro işleri yapamaz hale gelirler. Fiyatı: 500 dolar.

Bilgi için: www.maltron.com

Kalbiniz bu lambada atacak

"Puls-Lamp" olarak adlandırılan lamba Matty Salin tarafından tasarlandı ve son derece ilginç bir özelliğe sahip. Lamba kalp atışlarınıza uyum sağlayabiliyor. Üreticinin açıklamasına göre ışığın hipnotize edici bir etkisi var. Lambaya dokunduğunuzdan 6-10 saniye sonra ışık kalp atışınızın ritmine göre güçlenip zayıflıyor. Uzun süre hareket etmeyip kalp frekansınız yavaşladığında lambanın ışığı da bu tempoya ayak uydurabiliyor.

Bilgi için: www.gearlive.com

Alternatif araç telefonu

Kore’deki LG firması, otomobil biçiminde bir araç telefonu sundu. Yeni modelin özellikle de erkekler tarafından tercih edilmesi bekleniyor. Video fonksiyonlu 1,3 megapiksel kamera, TFT-LCD ekran ve MP3, MMS vb bildik işlevlere sahip alet yakında Avrupa ve Amerika piyasalarına da verilecek.

Bilgi için: www.slashphone.com

Elektronik duşla renkli banyolar

İnterbath firmasının Ondine meraklısına renkli duş imkanı sunuyor. Ondine duş sistemindeki fiberglas optik ve halojen ışığı sayesinde renkli suyla duş almak mümkün. Renkler duş sırasında isteğe göre renk değiştiriyor veya duş bitene kadar ayarlı renkte kalıyor.

Bilgi için: www.interbath.com

Zamanı elmaslar üzerinde okumak

Ünlü oyuncu Uma Thurman’ın da kullandığı LED’li Diamond Fiction kol saati, ilk bakışta elmaslı bir bileziği andırmakta. 5,8 kıratlık elmaslarla süslü kol saatindeki bir tuşa basınca 54 elmas altında gizli olan LED’ler aydınlanarak zamanı gösteriyor. TAG Heuer imzalı saatin fiyatı yaklaşık olarak 100.000 Avro civarında.

Bilgi için: www.gizmodo.com

10GB microdrive geliştirildi

Japonya’da ilk olarak 10 GB kapasiteli bir microdrive geliştirildi. "Perpendicular technology" sayesinde halihazırdaki 6GB kapasite aşılabildi. 10GB microdrive Tohoku Üniversitesi’nde geliştirildi. Alet normal Compact Flash kartı büyüklüğünde ama sıcaklığa ve darbelere karşı daha dayanıklı.

Bilgi için: www.bargainpda.com

Bilgi veren yüzücü gözlüğü

Brunel Üniversitesi’nden Katie Williams özel bir yüzücü gözlüğü geliştirdi. Gözlük, iç kısmındaki ekranda yüzücüye, geride bıraktığı ve yüzmesi gereken mesafeyi, hızı ve zamanı bildiriyor. Özellikle de uzun mesafe yüzücüleri için çok kullanışlı.

Bilgi için: www.cnn.com/2005/TECH

Oyun kahramanlarını giydiren program

Oyunlar git gide daha gerçekçi hale getirilmeye çalışılmakta. Bu yüzden kahramanların giyimleri, saç biçimi vs de önem taşımaya başladı. GTA:San Andreas gibi oyunlarda, oyuncular artık kahramanları diledikleri gibi giydirme olanağına sahipler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!