Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2004 00:20

Kol saati gibi televizyon

Saat
gibi bilekte taşınabilen televizyon Japon NHJ kuruluşu tarafından geliştirildi. 1,5 inçlik TFT LCD ekran 61.000 piksel çözünürlüklü. Firmanın açıklamasına göre akü üç saat kadar dayansa da ancak 60 dakikalık televizyon izlencesine izin veriyor. Fakat bu süreyi ilave pillerle üç saate çıkarmak mümkün. Dahili ve ilave piller televizyonla birlikte satılmakta. Televizyon aksesuarsız olarak 55g ağırlığında. Ekranın üst kısmında takvimli ve pil durumunu gösteren bir saat var. Saatle birlikte sunulan kulaklık aynı zamanda anten görevini görüyor. Şu anda sadece Japonya’da satılan televizyonun fiyatı 20.000 yen (155 euro) civarında.

Bilgi için: www.nhjapan.com/english/prod/vtv101/

Dijital kameralı ve Bluetooth fonksiyonlu Zire 72

PalmOne
, Zire 71’in yeni bir modeli olan Zire 72’ye yüksek çözünürlüklü CMOS dijital kamera ve Bluetooth fonksiyonu ekledi. 1,2 megapiksellik CMOS dijital kamera, 1.280 x960 piksel çözünürlükte görüntü alıyor. Fotoğraflar ve videolar E-posta veya MMS bağlantılı cep telefonuyla gönderilebiliyor. Aletin TFT ekranı 320x320 piksel çözünürlüklü ve 65.536 renk gösteriyor. Zire 72 329 euroya satışa sunuldu.

Bilgi için: www.palmOne.com ve www.palmone.com/us/products

Taşınabilir MP3 çalıcısında OLED ekran

Sabit
disk üreticisi MSI Computer, ‘Mega Player 515’ ile ilk OLED ekranlı MP3 çalıcısını sundu. Kendinden ışıyan organik ekran, çalışma durumu, FM radyo frekansı, MP3 ve saat gibi bilgiler için kristal gibi bir görüntü sunuyor. Alet yaklaşık olarak 15 saat dayanabilen dahili lityum iyon aküyle işliyor. 256 MB’lık dahili bellek sayesinde kaliteye göre MP3 formatında dört ila altı albümlük müzik kaydı yapmak mümkün. Fiyatı: 515 euro.

Bilgi için: www.msi-computer.de ve www.msi-mega.de

Dokunmatik ekranlı kart okuyucu

Elo
TouchSystem firması üç hatlı manyetik kart okuyucusuna sahip 43 cm’lik dokunmatik ekran üretti. 1725L ekranı kredi veya müşteri kartlarının okunması gerektiği her yerde kullanılabilecek. Manyetik kart okuyucu Microsoft’un Human Interface Class Specification Version 1.1 USB bağlantısıyla uyumlu. 1.280 x 1.024 piksellik ekran 16 milisaniyelik reaksiyon süresiyle çalışıyor.

Bilgi için: www.elotouch.de

İleri teknoloji klozet laboratuvar gibi çalışıyor

Toto
firmasının Neorest 600 klozeti sensorlar sayesinde, yüksekliğini kullanıcının boyuna göre ayarladığı gibi sifon için gerekli su miktarını da belirliyor. Ayrıca işiniz bittikten sonra otomatik olarak temizleniyor. Şimdilik sadece Japonya’da satılan WellYou2 modeli ise adeta bir laboratuvar gibi işleyerek idrardaki şeker seviyesini ölçtükten sonra veriyi doktora gönderme işlevine sahip. Fiyatı 5000 dolar.

Bilgi için: www.totousa.com

Ağızda derinlemesine temizlik

Sonicare
firmasının ileri teknoloji Elite 7500 diş fırçası daha güçlü döner başlık ve su püskürtme özelliği sayesinde en ulaşmaz köşeleri bile derinlemesine temizleyerek plak oluşumunu engelliyor.

Bilgi için: www.sonicare.com/elite

USB bağlantılı baskül

Evlerimizdeki
aletleri ‘USBleştirmeye’ devam eden üreticiler sonunda banyomuza da ele attılar. Verilerin PC’de analiz edilmesine izin veren USB bağlantılı baskül Japon Omron firması tarafından üretildi. USB bağlantısı beden ağırlığı, yağ oranı veya koşulan mesafeyle ilgili verilerin PC’ye aktarılmasına imkan veriyor. Böylece özel bir program sayesinde değerler analiz edilip değerlendirilmekte. Bağlantılı, ayrı olarak da satılacak pedometre ile sağlanıyor.

Bilgi için: www.futurebytes.ch

Amazon’dan yeni arama motoru

Microsoft
, Yahoo ve Google’dan sonra Amazon firması da arama motoru pazarına girdi. Google tekniğine dayanan A9 arama motor şimdilik Beta versiyonunda işliyor. A9 sayfası Google’a benzese de sadece ağdan değil Amazon shoplarındaki kitaplardan da bilgi veriyor. Yeni arama motoru ayrıca arananları kaydederek bir dahaki başvuruda arama süresini kısaltıyor.

Çok fonksiyonlu büro aleti

IBM
, İnfoprint 1410 MFP modeliyle aynı anda yazıcı, tarayıcı, fotokopi ve faks makinesi görevini gören çok fonksiyonlu bir büro aletini tanıttı. Siyah beyaz lazer yazıcı, dakikada 22 sayfa kadar baskı yapabiliyor. Alet ayrıca fakslama ve tarama işlemini, verileri otomatik olarak e-posta ile gönderen ve FTP ile istenilen adreslere ulaştıran ağ sistemi üzerinde gerçekleştiriyor. İnfoprint 1410 MFP 128MB RAM’a sahip olsa da 348MB’a kadar güçlendirilebilmekte. Çok fonksiyonlu alet Nisan ayının sonundan itibaren Amerika’da yaklaşık olarak 1600 dolardan satışa sunulacak.

Bilgi için: www.ibm.com

Nokia’nın yeni oyun konsolü

N-Gage
’nin yeni bir versiyonu olan N-Gage QD özellikle de oyunların kolay değiştirilebilmesiyle dikkat çekiyor. Oyunlar ‘Hot-Swap’ olarak adlandırılan girişten yerleştirilmekte. Hoparlörlerin önceki modeldeki gibi yanlarda değil de ön yüzde yer alması da telefon görüşmelerinin daha rahat yapılmasına izin veriyor. 176 x 208 piksel çözünürlüklü ekran maksimum 4096 renk gösteriyor. 118 x 68 x 22 mm boyutlarındaki aletin ağırlığı aküyle birlikte 143 g geliyor. 3,4MB’lık dahili belleği MMC kartlarıyla güçlendirmek mümkün. Yeni oyun konsolünün 99-230 euro arasında değişen fiyatlarla satılacağı bildirildi.

Bilgi için: www.nokia.de
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!