Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2004 22:32

Katlanabilir mini taşıma aracı

Stowboard
markasıyla satılan kaykay sadece birkaç saniye içinde açılarak taşımaya hazır duruma geliyor. Sağ ayağınızı sepet biçimindeki bölmeye yerleştirerek hareket ediyor ve sol ayağınızı öndeki çıkıntıya koyuyorsunuz. Stowboard’un tasarımı birada yük taşımacılığına göre hazırlanmış. Mesela üzerine bir sırt çantası koyarak çekebilirsiniz. Fiyatı: 127.32 euro.

Bilgi için. www.futuretrends.ch

Yeni cep telefonu

Kapaklı
P341 i cep telefonu, Bluetooth girişi dışında, flaşlı dijital kamera, TFT ekran ve kapak üzerinde yedek ekrana sahip. Üç bant girişli telefonun CMOS dijital kamerasıyla fotoğraflar 2xzumla alınabiliyor. Fotoğraflar beş MB’lık dinamik bir belleğe aktarılabildiği gibi MMS ve e-postayla da gönderilebiliyor. Veri kaydı kablosuz olarak Bluetooth veya diğer araçlarla yapılabiliyor. 87x47x23,9cm boyutlarındaki telefonun ekranı 132x176 piksel çözünürlüklü ve maks. 65.536 renk gösteriyor. Kapak üzerindeki 96x28 piksel çözünürlüklü küçük ekran sayesinde ise kapağı açmadan bazı önemli bilgilere ulaşmak mümkün. Microsoft Outlook ile veriler PC’deki verilerle eşlenebiliyor. Kısa bir süre içinde Avrupa’da satışa sunulacak telefonun fiyatı henüz belirsiz.

Bilgi için: www.panasonic.de

Valiz kapasitesini iki katına çıkarıyor

Giysilerinizi
Space BAG olarak adlandırılan poşetlere yerleştirdikten sonra yuvarlayarak içindeki havanın dışarı çıkmasını ve giysilerin incelenmesini sağlayarak özel fermuarı kapatıyorsunuz. Böylece yükünüz iki kat küçülüyor ve valizinizde gerekli olan diğer eşyalar için önemli ölçüde yer açılıyor. Fiyatı: 19.95 dolar.

Bilgi için: www.sharperimage.com

Japon klozetinde MP3 çalıcısı

Japon
klozet üreticisi INAX , dahili MP3 çalıcılı klozetini Japonya’da satışa sundu. MP3 dosyaları SD kart girişi sayesinde dinlenebilecek. Aletin uzaktan kumandası ve dahili stereo hoparlörü de var. Kısa bir süre önce Japonya’da satılmaya başlayan klozetin fiyatı 300.000 yen.

Hotmail yakında cepte

Microsoft
ve taşınabilir iletişim sistemleri geliştiren Openwave firması geçtiğimiz günlerde birleştiklerini açıkladılar. Ortak çalışma çerçevesinde MSN servisleri dünyadaki tüm cep telefonları için erişilebilir duruma getirilecek. Bu amaçta MSN yazılım programı Openwave-Plattform V7’yle birleştirilecek. MSN Mobile yazılım programıyla böylece Hotmail’in E-posta programı veya MSN Messenger servisine yeni V7 aletleriyle de erişilebilecek.

Bilgi için: www.microsoft.com ve www.openwave.com

Microsoft oyunları cebe giriyor

In-FusIo
firması başta ‘Age of Empires 2 Gold Edition’, ‘Midtown Madness 3’ ve ‘Banjo-Kazooie: Grunty’s Revenge’ olmak üzere altı Microsoft PC ve oyun konsolu oyunun cebe taşıyacak. Dünya genelinde geçerli sözleşme böylece Çin, Avrupa ve ABD’deki cep telefonu oyunu sunan kuruluşların Java/MIDP 2.0, BREW, Windows Mobile ve Symbian platformlarına geçme imkanı verecek. In-Fusio oyunları yukarıdaki taşınabilir alet platformlarına göre uyarlayacak. Temmuz ayında ilk olarak yarış oyunu ‘Midtown Madness 3’ oyununun, MIDP-2.0 işlevli aletlere uyarlanmış versiyonu çıkacak piyasaya. Üretici üçboyutlu görüntüyle birlikte çok oyuncu ayarı sözü de verdi.

Motorola’nın mini klavyeli yeni cebi

Motorola
bu yılın ikinci yarısında Motorola MPx markasıyla, mini klavyeli bir WindowsCE Smarthphone cep telefonunu satışa sunacağını bildirdi. Kapağın altında gizli mini klavyenin yolculuk esnasında metin girişini kolaylaştıracağı söylenmekte. Alet Bluetooth ve WLAN sistemleriyle donatılı. Kapağın açılmasıyla ortaya çıkan büyük ekran 320x240 piksel çözünürlükte 65.536 renk gösteriyor. Kablosuz iletişim olanağı Bluetooth, WLAN (IEEE 802.11b) ve bir de enfraruj girişiyle sağlanıyor. Flaşlı dahili dijital kameranın maksimum çözünürlüğü 1,3 megapiksel. Aletin bellek kapasitesi SD kart girişi ya da MMC ile yükseltilebiliyor. Firma yeni telefonun fiyatını henüz açıklamadı.

Bilgi için: www.motorola.de

Karbon nano tüplerden devre mekanizması

Yarı
iletken üreticisi Infineon Technologies AG kuruluşunun araştırmacıları, karbon nano tüpleri yarıiletken üretiminde kullanmaya başardılar. İlk prototip, ışık diyotlarını ve elektromotorları çalıştırabiliyor. Söz konusu nano tüpler karbon atomlarından üretilmekte ve çapları sadece milyonda bir milimetredir. Bu minik tüplerle daha önce de bilgisayar çipleri için transistorlar da üretilmişti ama bunlarda sadece çok küçük elektrik akımları ve düşük elektrik gereklidir. Oysa elektromotor, lamba vb sistemlerdeki gerilim ve elektrik kuvveti bin mislidir. Güçlü yarıiletkenler özellikle de enerji sarfiyatını düşürmek veya mekanik yapı parçalarını azaltmak amacıyla kullanılmakta. Söz konusu yarıiletkenler bugüne değin silisyumdan üretiliyordu. Fakat bu üretim zor olduğu kadar masraflıdır da. Yeni teknikte yüzlerce hatta binlerce nano tüp birbirine paralel olarak sıralanarak yerleştirilmekte. Infıneon firmasının prototipi 2,5 voltluk gerilimde ışık diyotlarını ve küçük elektromotorları çalıştırıyor ve yaklaşık olarak 300 paralel nano tüpten oluşmakta.

Bilgi için: www.infineon.com

Çiftlere piknik çantası

İki
kişilik piknik sırt çantasında yok yok. Tabak, plastik bardak, bıçak, kaşık, şişe soğutucu bölüm, kesme tahtası ve masa örtüsü. Hatta tirbuşon bile düşünülmüş. Fiyatı: 44.72 euro.

Bilgi için: www.futuretrends.ch

Kameralı MPEG-4 video çalıcısı

Fransız
Archos firmasının AV300 serisindeki taşınabilir aletleri de aslında ilave modüllerle MP3 Audio ve MPEG-4 video formatında görüntü alıp verebiliyor. Fakat CeBIT 2004 fuarında tanıtılacak AV400, belli başlı fonksiyonları ek modüle ihtiyaç duymadan da yerine getirebilecek. AV300 serisini Archos, her türlü TV kaynağından doğrudan doğruya MPEG-4 formatında 320x240 piksel çözünürlüklü görüntü alabilen taşınabilir el video çalıcısı olarak sunuyor. AV380’nin 80GB’lık dahili sabit diskinde örneğin yaklaşık olarak 80 saatlik filmler kaydedilerek yolculukta aletin 10cm’lik ekranında, evde ise televizyona bağlanarak izlenebiliyor. Aletler ayrıca MP3 çalıcısı, görüntü izleme aleti ve tüm veri türlerini kaydedebilecek veri belleği veya Backup sabit diski olarak da kullanılabiliyor. Ancak AV300 serisinde, video fonksiyonu için MPEG-4 modülünün ilave edilmesi gerekiyor. AV400 serisinde buna gerek kalmayacak. AV400 modelleri, teknik detayları ve fiyatları CeBIT 2004 fuarında açıklanacak.

Bilgi için: www.archos.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!