Yeni pasaportlar ne zaman verilecek? Pasaportlar değiştirilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Yeni pasaportlar ne zaman verilecek Pasaportlar değiştirilecek mi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2022 01:36

Yeni pasaportların verileceği tarih belli oldu. Sahteciliğe karşı daha güvenli hale getirilen yeni nesil pasaportlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan pasaport üretimini gerçekleştirebilecek alt yapının kurulduğunu kaydederek, Topkapı, Birinci Meclis ve Ayasofya Camii'nin yer aldığını söyledi. Yeni TC kimlik kartlarında olduğu gibi polikarbon malzemeden yapılan Yeni pasaportlar mevcut pasaportlara göre, daha dayanıklı ve uzun ömürlü olacak. Peki, yeni pasaportlar ne zaman verilecek? Pasaportlar değiştirilecek mi? İşte, o konularla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Yeni pasaportlar ne zaman dağıtılacak? sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor. Emniyet Genel Müdürlüğünce verilen pasaportlarda değişikliğe giden İçişleri Bakanlığı yerli ve milli pasaportu işlemlerini üretmeye başladı. Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağustos ayında yeni pasaportların verilmeye başlanacağını duyurdu.

YENİ PASAPORTLAR NE ZAMAN VERİLECEK?

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, yerli ve milli pasaport üretimini gerçekleştirebilecek alt yapının kurulduğunu kaydederek, "Yeni pasaportumuzun sayfaları Topkapı ile başlayıp Birinci Meclis ile sona eriyor ve ortasında da Ayasofya Camii bulunuyor. Ağustos ayı itibariyle vatandaşlarımıza yerli ve milli pasaportlar verilmeye başlanacak. Yeni pasaportumuzun da milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

PASAPORTLAR DEĞİŞTİRİLECEK Mİ?

Yeni pasaportlarla eski pasaportların değiştirileceği tarih hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

YENİ PASAPORTLAR NASIL OLACAK?

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda çalışmalarına devam edilen yeni bir proje hakkında da konuşan Bakan Soylu, şunları söylemişti;

“Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla birlikte, İnşallah, Allah nasip ederse, dünyanın en güvenlikli yerli ve milli pasaportu işlemleri üretilmeye başlandı. Yani, önümüzdeki 3-4 ay içerisinde, başkalarına ihtiyaç duymayacağımız, bizi güvenlik ve çiplerle bir alana sıkıştırmayacak Darphane ile Maliye ve Hazine Bakanlığımızla birlikte, uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir adımı da İnşallah gerçekleştiriyoruz. Eğer becerebilirsek, kimliklerimizde, aynı zamanda pasaportlarda da İnşallah renkli resim kullanacağız.

Aynı zamanda 2023 için süresi biten ehliyetler ile ilgili, orada da Darphane ile çok güzel bir çalışma ortaya koyduk, kimlikleri de ehliyetlere yükleyebileceğimiz, içerisinde farklı bilgilerin de olabileceği yeni bir süreci ortaya koyacağız. Biz üç şeyi yapabileceğimizi ve deneyeceğimizi söylemiştik. Birincisi ehliyetlerin kimliklere yüklenmesi, bunu tamamladık. İkinci e-imzanın kimliklere yüklenmesi. Üçüncüsü biraz iddialı bir iş. Kredi kartları üzerinden bir ödeme sistemi kimlik kartlarında geliştirilebilir. Dünyada bunu yapan örnek ülkeler var. Bu konuda ciddi bir alt yapı çalışması yapılıyor”

Haberin Devamı

Polikarbon malzemeden imal edilecek yeni nesil pasaportlar, mevcut pasaportlara göre, daha dayanıklı ve uzun ömürlü olacak.

Avrupa Birliği Vize Serbestliği kriterlerinden Yüksek Güvenlik Unsuru (Genişletilmiş Erişim Kontrolü) özelliğini de destekleyen yeni pasaportlar, sahteciliğe karşı daha güvenli olacak, Avrupa Birliği Vize Serbesti uygulandığında değiştirilmesine gerek kalmayacak.

 

BAKMADAN GEÇME!