Yeni Kasetler

Güncelleme Tarihi:

Yeni Kasetler
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

REÇEL

Gökhan Dabak / Trak-Kod Müzik

Leman kuşağının ‘‘Ziftli Sütlaç’’ isimli köşesinden tanıdığı ‘‘pyschodelic’’ çizer Gökhan Dabak derginin kült isimlerinden biri. Gökhan Dabak çizgileriyle yarattığı etkinin aynısını şimdi de müziğiyle yapıyor. Albüm topu topu altı şarkıdan oluşuyor ama bu kadarı bile insana yetiyor çünkü albümdeki bütün şarkıların söz ve müziklerini Gökhan Dabak yapmış. Albüme adını veren favori şarkımız ‘‘Reçel’’, enteresan sözleriyle romantizme epey farklı bir bakış açısı getiriyor. Diğer şarkıların sözleri de sinir gülmesi yaratma bakımından ‘‘Reçel’’den eksik kalmıyor. Gökhan Dabak'ın stresli ama komik bir biçimde şarkı söylediği albüme Cengiz Köroğlu, Yıldız Tilbe ve Turgut Berkes gibi isimler katkıda bulunuyor. Dinleyin çok eğleneceksiniz ama alıngan biriyse sevgilinize dinletmeyin.

PANIQUE CELTIQUE

Manau / Polygram

Nasıl oluyor demeyin, Fransızca sözlü Kelt Müziği yapan Britanya kökenli hip-hop grupları var. Üç adamdan oluşan Manau bu gruplardan biri. Radyo istasyonlarının son zamanlarda gece gündüz çaldıkları ‘‘La Tribu De Dana’’ (Dana'nın Kabilesi) grubun son albümü ‘‘Panique Celtique’’in en mühim parçası. Bu parçada ön plana çıkan gaydalar bu albüme de damgasını vurmuş. Manau her ne kadar Fransızca şarkı söylüyorsa da, Britanya kökenli bir grup olduğunu unutturmamak için Kelt müziğine yüklenmiş. Eh, Kelt müziğinin de Türkiye'de hatırı sayılır bir hayran kitlesi olduğu inkar edilemez. Loreena McKenith fırtınasını biraz atlattık sayılır ama biliyorsunuz ‘‘Titanic’’ ve ‘‘Braveheart’’ filmlerinin müziği de bizi epeyce salladı.

VELVET GOLDMINE

Film Müziği / Polygram

70'li ve 80'li yılların Londra'sında geçen ve o dönemi kasıp kavuran ‘‘glam rock’’ dünyasını anlatan Velvet Goldmine filmini merakla bekliyoruz. Filmin yönetmeni Todd Haynes, yapımcılarından biri REM'in solisti Michael Stipe ve başrol oyuncuları da Ewan McGregor ve Jonathan Ryhs Mayers dersek heyecanımız makul karşılanır herhalde. Albümse dönemin bütün havasını birebir yansıtıyor. Brian Eno, Bernard Butler, Radiohead'den Thom Yorke, Gran Lee Buffalo, Pulp, Roxy Music, Venus in Furs, Lou Reed ve Placebo albümde resmi geçit yapan babalardan bazıları. Kolay kolay biraraya getirilemeyecek bu isimlere filmin iki çıtır oyuncusu da vokal yapıyor. En az ‘Trainspotting’in soundtrack’inden aldığınız hazzı alacaksınız. Her eve lazım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!