Yeni Adobe Acrobat 8

Güncelleme Tarihi:

Yeni Adobe Acrobat 8
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2007 13:10

Adobe Acrobat 8, belgeler üzerinde ortak çalışma başlatmak, yönetmek ve takip etmek için güçlü araçlar sunuyor. Acrobat sayesinde, bir çalışma grubunun tüm üyeleri belge üzerine kendi yorumlarını ekleyebiliyor, diğerlerinin yazdığı yorumları izleyebiliyor ve yanıtlayabiliyor. Üstelik tüm bu işlemler, yapışkan not, stampa, fosforlu kalem, alt çizgi gibi kağıt ortamının aşina araçları ile gerçekleşiyor. Acrobat Connect ise, ortak çalışmayı Internet üzerinden gerçek zamanlı hale getiriyor.

Haberin Devamı

Adobe Acrobat 8, farklı sistemler ve organizasyonlar arasındaki güvenli iletişim ve işbirliğini sağlayan araçlar sunuyor. Acrobat 8 ile, farklı biçimlerdeki belgeleri birleştirmek, imzalamak ve korumak, akıllı formlar ile bilgi toplamak, belgeler üzerinde ortak incelemeler yapmak ve gerçek zamanlı web konferansları başlatmak kolayca gerçekleştirilebiliyor.

 

Herkesin katılabildiği ortak çalışmalar

 

Adobe Acrobat 8, belgeler üzerinde ortak çalışma başlatmak, yönetmek ve takip etmek için güçlü araçlar sunuyor. Bir belge üzerinde paylaşımlı inceleme başlatmak isteyen bir Acrobat kullanıcısı, bilgi paylaşımı için bir ağ klasörü, web sunucusu veya Microsoft SharePoint alanı belirliyor. Ardından belge, çalışma grubunun üyelerine e-posta ile dağıtılıyor. Üyeler, belgeyi Adobe Acrobat veya ücretsiz Adobe Reader ile açarak kendi yorumlarını ekleyebiliyor, diğerlerinin yorumlarını izleyebiliyor, yorumları kişiye, tarihe veya sayfaya göre sıralayabiliyor, hatta diğer yorumlara yanıt yazabiliyor. Üyelerden biri kendi bilgisayarındaki belgeye bir yorum eklediğinde, diğer tüm üyelerin belgeleri de otomatik olarak güncelleniyor.

 

Haberin Devamı

Kolayca yönetilen ortak çalışmalar

 

Acrobat 8 kullanıcıları, kendi başlattıkları veya dahil oldukları tüm ortak çalışma belgelerinin durumunu tek bir pencereden izleyebiliyor. Bir belgeye ait çalışma grubunun tüm üyelerine mesaj gönderebiliyor ve gruba yeni üyeler davet edebiliyor. Bir ortak çalışma belgesi üzerine eklenen tüm yorumlar rapor haline getirilebiliyor. Belgenin orjinali Word veya AutoCAD ile yaratılmış ise, belge üzerindeki tüm yorumlar orjinal dosyaya aktarılabiliyor.

 

Gerçek zamanlı ortak çalışmalar

 

İsteğe bağlı bir ek hizmet olarak sunulan Acrobat Connect ise, kullanıcılara Internet üzerinden ortak çalışma imkanı sunuyor. Acrobat Connect kullanıcıları web üzerinde “her zaman açık” birer kişisel toplantı odasına sahip oluyor. Acrobat veya Adobe Reader ile bir belge üzerinde çalışan kullanıcı, “Toplantı Başlat” düğmesine basarak, istediği kişileri sanal toplantı odasına davet edebiliyor ve belge üzerinde canlı olarak birlikte çalışabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!