Yedi aylık kocaya nafaka mı verilir

Güncelleme Tarihi:

Yedi aylık kocaya nafaka mı verilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yaklaşık 7 ay önce sürpriz bir biçimde Tuncay Kıratlı ile evlenen ve aralık ayı başında da yine sürpriz biçimde ayrılma kararı veren Seda Sayan, kulislerde yeni dedikodu konusu oldu. Tuncay Kıratlı'nın nafaka almadan boşanmayacağı söyleniyor. Seda Sayan ise bu söylentilere ateş püskürdü.

Seda Sayan'ın boşanma davası açtığı eşi Tuncay Kıratlı, ayrılmaya yanaşmıyor. Geçtiğimiz aylarda görkemli bir törenle evlenen çiftin beraberliğinin mutlu bir biçimde yürüdüğü sanılıyordu. Ama aralık ayı başında Seda Sayan, birdenbire Kıratlı'dan boşanacağını açıkladı ve avukatlarına dava açması için talimat verdi. Seda Sayan'ın bu kararına eşi hiç ses çıkarmadı.

Kendisiyle görüştüğümüz Seda Sayan, ‘‘Tuncay Bey boşanmaya razı olmuyormuş, yoksa nafaka mı istiyor?’’ sorusuna ‘‘O son derece gururlu bir insandır, böyle bir talebi olacağını hiç sanmıyorum’’ diye cevap verdi. Seda Sayan, ‘‘Tuncay bey evlendiğiniz zaman size ev aldı mı?’’ sorusuna ise şu yanıtı verdi:

‘‘Tuncay Bey'in bir lirası bile bana nasip olmadı. Ben çalıştım, ben kazandım ve kazancımı harcadım. Ben çocuğumun babasına tanımadığım şansı Tuncay Bey'e tanıdım. Bana maddi olarak hiçbir katkısı olmadı. Talebi de olmadı. Ayrıca 7 aylık evlilikten nafaka mı istenir? Ben çocuğumun nafakasını kimseye yedirmem. Ona ne evini, ne de arabasını sattırdım. Kazandım ve yedim. Onun da bugüne kadar bir nafaka talebi olmadı. Olacağını da sanmıyorum’’.

Sibel Can ödemişti

Sahne ve şov dünyasının ünlüleri arasında nafaka alarak boşanmak, daha çok Hollywood'a özgü bir davranış biçimi. Öyleki çiftler, evlenirken bile boşanmanın nasıl gerçekleşeceği konusunda anlaşma yapıyorlar. Bizde ise nafaka alarak boşanmak pek görülen bir şey değil. En tipik örnek, sahnelerin sevilen sesi Sibel Can'la Hakan Ural arasında yaşandı. Can, Ural'dan boşandığı zaman kocasına ilk nafaka veren ünlü olmuştu. Geçtiğimiz Şubat ayında 12 yıllık evliliğini bitiren Sibel Can, Hakan Ural'a nafaka olarak 500 bin Amerikan doları ve Sarıyer'deki iki katlı yalı dairesini vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!