YDS ve DMS'ye başvurular başladı

Güncelleme Tarihi:

YDS ve DMSye başvurular başladı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 05, 2004 10:40

Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adayların katılabilecekleri 2004-Yabancı Dil Sınavı'na (YDS) başvurular bugün başladı.

Haberin Devamı

YDS'ye baÅŸvurabilmek için, ÖSS'ye baÅŸvurmuÅŸ olmak gerekiyor. YDS'ye girmek isteyen adaylar, 16 Nisan Cuma gününe kadar T.C. Ziraat Bankası ÅŸubelerinden birine, kimlik numaralarını söyleyerek 40 milyon lira yatıracaklar ve karşılığında dekont alacaklar. Bu ücreti yatırmak, YDS'ye baÅŸvurmuÅŸ olmak için yeterli sayılacak.Â

 

YDS, 27 Haziran 2004'te devlet üniversitesi rektörlüklerinin bulunduÄŸu 40 merkez ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde LefkoÅŸa'da yapılacak.Â

 

Bu sınava girecek adaylara, fotoğraflı sınava giriş ve kimlik belgeleri 2004 Mayıs ayı içinde postayla gönderilecek. Sınav sonuçları, adaylara 2004-ÖSS Sınav Sonuç Belgesi ile duyurulacak.

DMS’YE BAŞVURULAR BAŞLADI

Daha önce Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) ile Kamu Personel Seçme Sınavı'na girmiş adaylardan kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanacak adaylar için başvuru süresi bugün başladı. Başvurular, 9 Nisan Cuma günü sona erecek.

 

Adaylar, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) illerde bulunan sınav merkezi yöneticiliklerinden, 3 milyon lira karşılığında kılavuz ve tercih formu alabilecekler. Yerleştirme ücreti olarak da 5 milyon lira yatırılacak.

 

2004-Tercih formunu doldurmak suretiyle ilk defa kamu kurum ve kuruluşlarına atanmak isteyen adayların, şu sınavların en az birine girmiş ve yeterli puan almış olması gerekiyor:

 

- 17 Ekim 1999 ve 12 Aralık 1999 tarihlerinde yapılan İlk Defa Devlet Memuru Olarak Atanacaklar İçin Seçme Sınavı,

 

- 6-7 Temmuz 2002 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı,

 

- 23 Kasım 2002 tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı-Sağlık Bakanlığı (KPSS-SB)

 

Adayların, DMS için 70 taban puana, diğer sınavların birinden ilgili puan türünde geçerli bir puana sahip olmaları gerekiyor.

 

7-8 Temmuz 2001 tarihlerinde yapılan Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS) sonuçları geçerliliğini yitirdiğinden, adayların KMS sonucu ile bu yerleştirme işlemlerine kesinlikle başvurmamaları isteniyor.

   Â

KAÇ KİŞİ ATANACAK?

   Â

ÖSYM, kamu kurum ve kuruluşlarına 2 bin 260 kişi yerleştirecek. Adayların sıkıntı yaşamamaları için başvuru bürolarında adaylara, kılavuz ve tercih formunu almadan önce ücretsiz olarak mevcut kadro çeşitlerini ve sayılarını gösteren bir liste verilecek.

 

Ayrıca kılavuzda yer alan kadrolar, internetteki www.osym.gov.tr adresinden de adayların incelemesine sunulacak. Adayların bu listeyi dikkatle incelemeleri ve eğer kendileri ile ilgili bir kadro yoksa, kılavuz ve tercih formu almamaları gerekiyor.

 

2004 tercih kılavuzunda yer alan her kadronun birden fazla koşulu bulunuyor. Adayların bu koşulları titizlikle incelemeleri, koşullarını karşılayamadıkları kadroları kesinlikle tercih formunda göstermemeleri isteniyor.

 

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar yerleştirildikleri kadroların koşullarını karşılayamadıkları takdirde kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!