YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarih verdi

Güncelleme Tarihi:

YDS sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM tarih verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2019 18:54

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (2019-YDS/1) sonuçlarına ilişkin tarih bilgisi, ÖSYM tarafından açıklanmıştı. YDS sınavının sonuçları, yapılacak değerlendirmenin ardından adayların erişimine açılacak. Peki, YDS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen ve 111 bin 458 adayın başvurduğu Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, 41 il merkezinde 25 farklı dilde gerçekleştirildi. 24 Mart'ta yapılan sınavın ardından, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih araştırılmaya başladı. İşte, ÖSYM'nin YDS sonuçlarını açıklayacağı tarih...

ÖSYM TARİH VERDİ

ÖSYM sınav takvimine göre YDS sonuçları, 19 Nisan 2019 tarihinde erişime açılacak. YDS soruları-cevaplarının 25-29 Mart tarihleri arasında erişime açılması bekleniyor. Konuya ilişkin detaylar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Haberin Devamı

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır.

Test hazırlanmayan dillerde çeviriler, ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır. Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

BAKMADAN GEÇME!