YDS sona erdi

Güncelleme Tarihi:

YDS sona erdi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 22, 2003 12:52

Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili programlarında okumak isteyen adayların girdiği ve saat 09.30'da başlayan Yabancı Dil Sınavı (YDS), saat 12.00'de sona erdi.

Haberin Devamı

YDS, Türkiye'de devlet üniversitesi rektörlüklerinin bulunduğu 40 il ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirildi.

 

Geçen hafta Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) giren adaylar, bugün YDS'de ter döktü. Toplam 41 bin 970 adayın katıldığı YDS, Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde gerçekleştirildi. Adaylara kelime vedil bilgisi, okuduğunu anlama ve Türkçe'den yabancı dile, yabancı dilden Türkçe'ye çeviri ile ilgili toplam 100 soru yöneltildi. Soruları yanıtlamaları için adaylara 150 dakika süre verildi.

 

Sınavda cevap kağıdına yabancı dilini işaretlemeyen veya birden fazla yabancı dil işaretleyenlerin YDS puanı hesaplanmayacak.

Haberin Devamı

   Â

SINAV SONUÇLARI TEMMUZ'DA

   Â

Sınavı gerçekleÅŸtiren Öğrenci Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi'nin (ÖSYM) BaÅŸkanı Prof. Dr. SavaÅŸ Küçükyavuz, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, YDS ile ilgili kendilerine ÅŸu ana kadar herhangi bir sorun bildirilmediÄŸini, sınavın genelde sakin geçtiÄŸini kaydetti.Â

 

Prof. Dr. Küçükyavuz, 15 Haziran 2003 tarihinde gerçekleÅŸtirilen Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) yanıt kağıtlarının bilgisayar ortamında deÄŸerlendirilmesine baÅŸlandığını, sınav sonuçlarını Temmuz ayının üçüncü veya son haftasında açıklamayı planladıklarını söyledi.Â

 

ÖSS'ye katılan tüm adayların adreslerine 2003 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ve tercih formlarınınÂgönderilmeye baÅŸlandığını da kaydeden Prof. Dr. Küçüyavuz, sınavı kazanan adayların tercih formunu doldurma iÅŸlemlerine geçebileceklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!