ÖSYM YDS sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak? Tarih belli mi?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM YDS sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak Tarih belli mi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2019 09:38

ÖSYM tarafından düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (2019-YDS/2) geride kalması ile sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başladı. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, YDS sınav sonuç tarihine yönelik araştırmalarını hızlandırdı. Peki, ÖSYM YDS sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak? Tarih belli mi? İşte, o konular hakkında merak edilenler.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2019-YDS/2) için sonuç tarihi beklentisi artıyor. Ekim ayına kısa bir süre kala, YDS'ye katılım sağlayan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını öğrnemek istiyor. Peki, YDS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM sınav takvimine göre, 2019-YDS/2 sonuçları 1 Ekim'de açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

YDS HAKKINDA

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır. YDS İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede iki defa yapılır.

BAKMADAN GEÇME!