YDS başvuruları ne zaman başlayacak? Gözler ÖSYM'den gelecek haberde

Güncelleme Tarihi:

YDS başvuruları ne zaman başlayacak Gözler ÖSYMden gelecek haberde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2019 14:51

Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek ve akademik kariyer hedefleyenler için yapılan YDS'nin bu yıl düzenlenecek 2. etabı için başvuru tarihi araştırmaları başladı. Peki, YDS başvuruları ne zaman? YDS ne zaman?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenecek 2019 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2019-YDS/2) başvurularının ne zaman başlayacağı ve sınavın düzenleneceği tarih, söz konusu sınava katılarak puan almak isteyen vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. İşte, 2019 YDS takvimi...

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2019-YDS/2) 8 Eylül'de yapılacak. Sınava başvurular, 16-24 Temmuz 2019 tarihleri arasında tamamlanacak. Bu sınavın sonuçları ise 1 Ekim'de adayların erişimine açılacak.

KİMLER YDS'YE BAŞVURU YAPABİLİR?

Sınava; kadro karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalışan personel dâhil olmak üzere, aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine göre almakta olan personel katılabilir. Ayrıca yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden YDS puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da bu sınava katılabilir.

Haberin Devamı

Araştırma görevlisi seçme ve atama işlemlerinde yabancı dil yeterlik sınavı yerine YDS sonuçlarının kullanılması olanağı bulunduğundan, lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler de bu sınava girebileceklerdir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!