Yazıcıoğlu'ndan Lordlar Kamarası'nda PKK tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Yazıcıoğlundan Lordlar Kamarasında PKK tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 09:19

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İngiltere’de Lordlar Kamarasında bir konuşma yaptı. Yazıcıoğlu konuşmasında, Avrupa Adalet Divanı’nın PKK kararına tepki gösterdi. Sir Nicholas, Atatürk'ün İslami bir ülkeye barışçıl bir şekilde laikliği getirdiğini söylerken Lord McGuinness de Türk yetkililerin kendilerini daha aktif bir şekilde tanıtmalarını istedi.

Haberin Devamı

Pakistan asıllı Rotherham Lordu Ahmet’in davetlisi olarak Lordlar Kamarasına çıkan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin stratejik açıdan son derece önemli bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye’nin soğuk savaş dönemindeki stratejik öneminin, soğuk savaşın ardından azalmadığını ifade eden Yazıcıoğlu, Türkiye’nin şimdi de büyük bir enerji terminali haline geldiğini ifade etti.

Konuşmasında terör sorununa değinen Yazıcıoğlu, terörün bir insanlık suçu olduğunu ve hiçbir şekilde hoş görülemeyeceğini söyledi. Yazıcıoğlu, önce 11 Eylül ardından da Londra’da yaşanan 7 Temmuz saldırılarını hatırlattığı konuşmasında, Türkiye’nin de önce Asala ardından da PKK nedeniyle terörden en çok zarar gören ülkelerden biri olduğunu vurguladı.

PKK’nın sivil, kadın, çocuk ayrımı yapmadan bugüne kadar 11 bin 483 sivil, 17 bin 875 de güvenlik görevlisi olmak üzere yaklaşık 30 bin kişinin ölümünden sorumlu olduğuna dikkat çeken Muhsin Yazıcıoğlu, İngiltere’nin de birkaç yıl önce PKK’yı terör örgütü listesine almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BBP Genel Başkanı, Avrupa Adalet Divanı’nın, PKK’nın terör örgütü listesinden çıkarılmasına ilişkin kararına ise Lordlar Kamarasında tepki gösterdi. Yazıcıoğlu, “Eğer PKK’nın yaptıklarının yüzde 1’i bir Avrupa ülkesinde yaşansaydı, Avrupa Adalet Divanı’nın kararı asla böyle olmayacaktı” dedi.

“İslami terör” ifadesine de tepki gösteren Yazıcıoğlu, “Barış dini olan İslam eğer terör ile ilişkilendiriliyorsa, bu ya cahillikten ya kasıttan kaynaklanmaktadır. Kuzey İrlanda’da, Güney Amerika’da, Asya’da ve hatta Orta Doğu’da değişik dinlerden beslendikleri bilinen onlarca terör örgütü varken bunların hiçbiri mensubu oldukları dinlerle zikredilmemiştir” dedi.

Haberin Devamı

“ATATÜRK’E İSLAMİ ÜLKEYE LAİKLİĞİ BARIŞÇIL ŞEKİLDE GETİRDİ”

Yazıcıoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Sir Nicholas, Türkiye’nin Doğu ile Batı arasında bir köprü olmaya devam ettiğini belirtti. “Hepimiz Atatürk’e büyük bir hayranlıkla bakıyoruz” diyen Sir Nicholas, Atatürk’ün, “İslami bir ülkeye laikliği son derece barışçıl bir şekilde getirdiğini” söyledi.

Kıbrıs Türklerine de değinen Sir Nicholas, Türkiye’nin Ada’da garantör ülke olduğunu hatırlattığı konuşmasında, bu çerçevede Türkiye’nin, Kıbrıslı Türkleri korumak adına gerekli tüm adımları atma hakkına sahip olduğunu, bunu da geçmişte gösterdiğini ifade etti.

“BİZDEN BEKLEMEYİN SİZ KENDİNİZİ ANLATIN”

Aynı toplantıda konuşan Lord McGuinness ise kendini tam bir Kıbrıs dostu olarak tanımladı. Lord McGuinness, ancak kendisi gibi Türk dostlarının yapacaklarının bir sınırı olduğunu, asıl olarak Türk yetkililerin gelerek, aktif bir şekilde kendilerini anlatmalarını, böylece kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!