Yazarlar: açlık grevindekiler ölüyor

Güncelleme Tarihi:

Yazarlar: açlık grevindekiler ölüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Yazarlar Sendikası ile Pen Yazarlar, Edebiyatçılar ve Tiyatro Yazarları Dernekleri'nce yapılan açıklamada, ''Af tartışması bitip tükenmezken, yaşamları devletin güvencesinde olan gözaltındaki insanlar ölüm yoluna girmişlerdir. Uyarıyoruz. 1996 yılındaki gibi geç kalınmaktadır'' denildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Lokali'nde düzenlenen basın toplantısında, dört yazar örgütünün ortak açıklaması, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Cengiz Bektaş tarafından okundu.

''Türkiye'nin aydınları, yazarları, her zaman olduğu gibi ne yazık ki bugün de düşünceyi dile getirme özgürlüğünü, giderek yaşama hakkını savunma durumundadırlar'' sözleriyle başlayan açıklamada, dört örgütün bu yoldaki girişimleri birlikte yürütmeye karar verdikleri belirtildi.

Yazarların da düşüncelerini dile getirmekten ötürü cezaevlerinde olduklarını kaydedilen açıklamada, şu görüşler savunuldu:

''Düşüncelerini dillendirme gibi bir çağdaş sorumluluğu yerine getirenlerin bir an önce özgür bırakılmalarını istiyoruz. Bu uyarımızı gerekirse hep birlikte Ankara'ya gidip, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere gerekli yerlerde de yapacağız. Sonuç alınamazsa, tüm yazar örgütlerinin yönetim kurulu üyeleri, biz de uyarı orucuna gireceğiz. Bunlara gerek kalmadan insanlarımızın bir an önce kurtarılmalarını istiyoruz.''

Toplantıda konuşan PEN Yazarlar Derneği Başkanı Alpay Kabacalı da, antidemokratik maddelerin değiştirilmesi ve bütün siyasal suçluları kapsayan genel af çıkarılmasını istedi. Edebiyatçılar Derneği İstanbul Temsilcisi Ayten Mutlu ise ''F'' tipi cezaevlerinin yeni insanlık suçlarına zemin hazırlayacağını ileri sürdü. Şair Ataol Behramoğlu da, ''ölüm orucunun uyarıcı olduğunu'' belirterek, bunu sürdürenlere eylemlerini bir kere daha değerlendirmeleri önerisinde bulundu.

  • Cezaevleri pimi çekilmiş bomba gibi
  • F tipi teknik mesele değil
  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!