Yaz tatili kısalacak mı? Milli Eğitim Bakanı açıkladı!

Güncelleme Tarihi:

Yaz tatili kısalacak mı Milli Eğitim Bakanı açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2018 20:58

'Yaz tatili kısalacak mı?' sorusu, öğretmenler ve öğrenciler başta olmak üzere pek çok vatandaşın cevabını merak ettiği konu oldu. CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan bu konuya ilişkin önemli açıklamalar geldi. Peki, Yaz tatili kısalacak mı?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaz tatili süresiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bu hususta bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise 'Yaz tatili kısalacak mı?' sorusuna yanıt arıyor. İşte, konuya ilişkin tüm detaylar...

Avrupa'da eğitim süresinin ortalama 200 gün olduğuna dikkat çeken Ziya Selçuk, "Bizim tatilimiz uzun. Avrupa ortalaması 200 okul günü. Bizde 180 iş günü var. Japonya’da 220 gün. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra 180 iş günü Avrupa’daki gibi 200 iş günü olabilir. Türkiye’nin yüzde 90’ı tarım toplumuyken yazın 3 aylık boşluğu bırakmışlar çünkü tarım yapılıyor. İş tersine dönmüş yüzde 80’i şehirleşmiş ama bu takvim yine aynı kalmış temel çıkmaz bu. Değişebilir. Şu anda 180 iş gününü hemen artırmak gibi bir derdimiz yok. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra orta vadede 180 iş günü Avrupa’daki gibi 200 gün olabilir." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!