Yaz sağanağı İzmir’i de vurdu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2023 07:00

Son günlerde başta Ankara olmak üzere birçok kente zor anlar yaşatan şiddetli yağış dün de İzmir’de su baskınlarına yol açtı, yollar göle döndü.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından dün öğle saatlerinde İzmir’de gök gürültülü sağanak etkili oldu. Yağmur nedeniyle trafikteki sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.

Yaz sağanağı İzmir’i de vurdu

Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Bayraklı ilçesinde bazı sürücüler araçlarını yol kenarına çekip, bir süre sağanağın dinmesini bekledi. Belediye ekipleri yağışın ardından teyakkuza geçti. Kuvvetli yağışın etkisini artırmasıyla tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı da su bastı. Çarşının birçok sokağında su birikintileri oluştu. Sağanak nedeniyle Bornova ilçesindeki Mediha Mahmutbey Ortaokulu’nun bahçesi su ile doldu. Sınıflarda bekletilen öğrenciler, öğretmenler eşliğinde okul girişine kadar araçlarıyla gelen ailelerine teslim edildi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da saçak altlarında ve kapalı mekanlarda yağışın dinmesini bekledi.

Haberin Devamı

Yaz sağanağı İzmir’i de vurdu

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde de iki gündür aralıklarla devam eden sağanak, 5 mahallede sele neden oldu. Çatören Mahallesinde kullanılmayan 3 ev yıkılırken, ilçede yaklaşık 10 bin dekarlık ekili arazi sular altında kaldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!