Yayınevlerinden en yeniler

Güncelleme Tarihi:

Yayınevlerinden en yeniler
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 03, 2007 13:57

Yayınevleri birbiri ardına yepyeni kitapları okurla buluşturuyor.Her kitap keyifli bir yolculuk, yepyeni bir dünya....

Haberin Devamı

Ruhsatsız Sözcükler

Yücel Sarpdere

Evrensel Basım Yayın

 

Vatandaş Abuzer, Can Dostu ve Kızılcık Operasyonu gibi kitaplarıyla tanınan Yücel Sarpdere bu kez farklı bir türde şiir dalındaki denemeleriyle okuruyla buluşuyor.

 

Okurun onu tanıdığı tarzdan farklı bir alan olmasına rağmen Sarpdere'nin tarzı şiirlerine de damgasını vuruyor. Ortaya okunması farklı bir tat veren şiirler çıkıyor.

  

Öldürme Sanatı

Robert Gstrein

Çeviren: Ogün Duman

Can Yayınları

 

Daha önce İngiltere Yılları adlı kitabıyla tanınan Avusturyalı yazar Norbert Gstrein, Öldürme Sanatı'nda savaşa ilişkin yanıtları oldukça güç ve acılı sorular soruyor.

 

Haberin Devamı

Yazar 1999'da Saraybosna’da keskin nişancılar tarafından öldürülen Stern muhabiri Gabriel Grüner’e ithaf ettiği kitabında bir Alman muhabirin artık haritalardan silinen Yugoslavya’daki varoluş nedenini sorguluyor. Savaşta gözlemci olmanın nesnel olmakla aynı anlamı taşımadığını, tarafsız kalmanın, hatta tarafsız olmanın bile mümkün olmadığını gözler önüne seriyor.

  

Bülbülü Öldürmek

Harper Lee

Çeviren: Pınar Öcal

 

Başrollerini Gregory Peck ve John Megna'nın paylaştığı 1962 tarihli aynı adlı filme de esin kaynağı olan Pulitzer ödüllü roman önyargılar, şiddet ve riyakarlıkla beslenen Güneyli erişkinlerin ırk ve sınıf ayrımı konusundaki mantıksız yaklaşımlarını Scout ve Jem Finch adlarındaki iki çocuğun ağzından anlatıyor.

 

Amerika’da 1930’ların Güney Eyaletleri’nden birinde bir beya kızın ırzına geçmekle suçlanan bir zencinin öyküsünü anlatan kitap 1960'da yayınlandığından bu yana da pek çok saygın ödülün sahibi oldu.

 

Haberin Devamı

Bir Başına Bır Yalnız

Atilla Atalay

İletişim Yayınları

 

Yarattığı Eray ve uşağı Sebastian, ev kızı Sıdıka, Sıkılhan gibi karakterleriyle tanınan Atalay, yalnızlığa farklı bir bakış getiriyor kitasında.

 

Yalnızlık herhalde, bir insanın saklamayı düşündüğü en son şey olmalıdır" diyor ve devam ediyor: "Fakat yine de konuşulsun istemezsiniz. Size öyle öğretilmiştir, ayıptır çünkü yalnızlık. Yekten "deli" diyen de olur, "Bakma sen, bugünlerde en düzeyli ilişki, yalnızlık aslında" derken gözlerinize "Seni aklına çaktığımın manyağı seni, kimbilir ne arızan var ki, kimselerle geçinememişsin, ısırsa bana da bulaştırır mı acaba" gibisinden bakan da.Oysa sanıldığından çoktur yalnız nüfusu; kişi başına bir yalnız düşer.

 

Haberin Devamı

 Taliban

Ahmed RaÅŸid

Çeviren: Osman Akınhay

Agora Kitaplığı

 

Küresel kapitalizmin simgesi olan İkiz Kuleler'e ve ABD'nin askeri gücünün merkezi olan Pentagon'a yönelik saldırıların yapıldığı dakikalardan itibaren aylarca, bütün dünya tek bir hareketin ismiyle yatıp kalktı: Taliban!

 

Yirmi yılı aşkın bir süredir Afganistan'la ilgili geniş çaplı haberler yapan tek gazeteci ve bir Afganistan âşığı olan Ahmed Raşid'in bu kitabı, Taliban'ın küçücük bir grup olarak doğuşundan bütün dünyanın kaderinin düğümlendiği bir korku odağı haline gelmesine kadar uzanan serüvenini ayrıntılarıyla gözler önüne seriyor.

 

İstanbul Bir Masaldı

Mario Levi

DoÄŸan Kitap

 

Ödüllü yazar Mario Levi bir Yahudi ailesinin, 1920-1980 yılları arasında İstanbul’da yaşadıklarını kaleme alıyor.Ailede yaşanan göçler, aileye başka ülkelerden katılanlar, başka ülkelere göç edenler…

 

Haberin Devamı

"İstanbul Bir Masaldı" göçlerle birlikte başka bir ülkeyi, daha da önemlisi kendi ülkesini arama çabasındaki insanların öyküsü.

 

Kameraya Gülümse

Amélie Nothomb

Çeviren: Yaşar İlksavaş

DoÄŸan Kitap

 

Yepyeni bir reality show başlıyor ekranda. Katılımcıların tamamı bu show’a kendi istekleri dışında seçilerek alınıyorlar. Show’un geçtiği mekân bir ölüm kampı dekorunda. Zorunlu oyuncular, yani

mahkûmlar, gardiyanları tarafından ve kameralar önünde hakaretlere maruz kalacak, aşağılanacak, işkence görecek, sonuna kadar eğlendireceklerdir izleyiciyi!.. Elenme ise, yine izleyenlerin oylarıyla ölüme gönderilmek olacaktır.

 

Amélie Nothomb’un yeni romanı "Kameraya Gülümse", televizyon kanallarında gerçekleÅŸtirilen bu tür programların halkın üzerindeki etkisini olduÄŸu kadar halkın ya da izleyicinin bu tür programlar üzerindeki etkisini sorgulayan bir roman. Nothomb, "Kameraya Gülümse" ile "kara kutu"yu açıyor.Â

Haberin Devamı

 Â

Â

Pozitivizme Ve Pragmatizme Karşı Felsefeyi Savunmak

Maurice Cornforth

Çeviren: Tonguç Ok

Evrensel Basım Yayın

 

İngiliz Marksist filozof Maurice Cornforth'un pozitivizm eleştirisi, işçi sınıfının teorik mücadelesinin güncel ihtiyaçlar bakımından son derece önem taşıyor.

 

Kitap öncelikle felsefeyi farklı sınıf çıkarlarını temsil eden değişik akımlarıyla tanımak açısından önemli bir kaynak.

 

Özellikle diyalektik materyalizm hakkında ikinci elden ve akademik yöntem kitapçıkların ÅŸablonlarına uyarlanmış tanımlardan ötesini bilmeyen pek çok bilimci kendi dallarında diyalektikÂmateryalizmin ne iÅŸe yarayacağı sorusunu ciddi ciddi sorabiliyor. Cornforth'un eseri bu soruyu içtenlikle yanıtlamak isteyenler için de iyi bir içerik taşıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!