‘Yayalar kırmızı çizgimiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Yayalar kırmızı çizgimiz’
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2021 07:00

İçişleri Bakanlığı Türkiye çapında ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ kampanyası başlatırken Bakan Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara’daki Çankaya Türkan Yamantürk İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Haberin Devamı

Trafik polislerinin öğrencilere verdiği ‘Trafik Eğitimi’ ne katılan Soylu ve Selçuk, okulun bahçesine kurulan ‘Mobil Trafik Eğitim TIR’ı’ ile araç parkurunu ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Milli Eğitim Bakanı Selçuk, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ programının trafik kurallarının içselleştirilmesi ve kurallara uyulması açısında önemli olduğunu söyledi. Bakan Soylu da özetle şunları söyledi:

516 CAN KURTULDU

“Türkiye’de yayalar da artık trafikte öncelikli bir konuma geldi. 2020’nin sonuna kadar trafik kazalarından kaynaklanan yaya ölümlerinde 516 az can kaybı oldu. Bunu çok daha büyük rakamlara çıkarmak istiyoruz. Eğer kuralları uygularsak hedefimiz sıfır can kaybıdır.”

MİLLİ YÜZÜCÜ DE KATILDI

‘Yayalar kırmızı çizgimiz’

Haberin Devamı

Paralimpik milli yüzücü Sümeyye Boyacı da bakanlar Soylu ve Selçuk’la birlikte ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ kampanyasının tanıtımına katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!