Yavuz ve Hayal yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Yavuz ve Hayal yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2014 01:17

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin Yargıtay’ın bozma kararının ardından dava İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlandı.

Haberin Devamı

Davanın 3’üncü oturumunda tutuklu sanık Erhan Tuncel ile tutuksuz yargılanan Tuncay Uzundal katıldı. Dink cinayetine ilişkin Cumhuriyet Savcılığı’nca mahkemeye gönderilen yazıda aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şüphelilere ilişkin soruşturmanın devam ettiği cinayete ilişkin ikinci iddianamenin hazırlanmadığı belirtildi.

YAKALAMA KARARI

Davanın sanıkları arasında yer alan ve duruşmalara katılmadıkları için bozma kararına ilişkin görüşleri sorulamayan Yasin Hayal’in ağabeyi Osman Hayal ile Zeynel Abidin Yavuz hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yasin Hayal’in ağabeyi Osman Hayal hakkında “kasten öldürmeye yardım” suçundan kurulan beraat hükmü, eksik soruşturma nedeniyle bozulmuştu. Yargılama aşamasında daha önce de Ahmet İskender hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Haberin Devamı

YAVUZ’A ÖRGÜT ÜYELİĞİ

“Silahlı terör örgütü üyesi olmak” ve “Kasten adam öldürmeye yardım” suçlanan Zeynel Abidin Yavuz hakkında yargılama sonunda beraat kararı verilmişti. Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi ise suç örgütü üyesi olduğu ve Hrant Dink’in öldürülmesi suçuna yardım suretiyle iştirak etmesi nedeniyle mahkûmiyeti gerektiğini belirterek Yavuz hakkındaki beraat kararını bozmuştu.

İKİSİ DE PELİTLİ’DE

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yakalama kararı üzerine Trabzon’daki Ortahisar ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince çalışma başlatıldı. Kent merkezine bağlı Pelitli beldesinde bulunduğu belirlenen Zeynel Abidin Yavuz yakalandı. Ardından Osman Hayal de Pelitli’de yakalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!