Yatçılar uçaklardan kültablası çalıyor

Güncelleme Tarihi:

Yatçılar uçaklardan kültablası çalıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları uçakları, Dalaman ve Bodrum seferlerinden en az beş kültablası çalınmış olarak dönüyor. Sadece geçtiğimiz hafta cuma günü Dalaman seferi yapan bir uçaktan 16 kültablası çalındı. Krom çelikten yapılmış ve koltukların kolluk bölümlerine gömülü durumda bulunan kültablalarının çoğunu, bazı yat sahiplerinin çalarak teknelerinde kullandıkları belirlendi. Bu kültablalarını teknelerine monte ettirenler olduğu gibi, bazılarının da güvertede otururken ellerinde tutarak kullandıkları saptandı.

Kapak kısımları yaylı olan ve paslanmayan kültablalarının tanesinin 20 dolar civarında olduğunu belirten THY yetkilileri, ‘‘Artık bununla başa çıkamaz hale geldik. Kültablalarını yerine koymak için siparişler verilmesi ve uzun süre beklenmesi gerekiyor. Hangi koltukta hangi yolcunun oturduğunu kayıtlarımızdan biliyoruz. Artık kül tablası eksik koltuklardaki yolcularla ilgili bir takip yapacağız.

Gerekirse suç duyurularında bulunarak bu işi önlemeye çalışacağız. Bu işi yapanların çoğunun tekne sahipleri olduğunu biliyoruz. Bu bir hırsızlıktır. Çalınan kültablalarını anında yerine koyamadığımız için koltuklarda son derece çirkin bir görünüm meydana geliyor'' dediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!