Yatalak Rambo

Güncelleme Tarihi:

Yatalak Rambo
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bir ihbar üzerine İzmir Karşıyaka'da yaşlı ve yatalak bir adamın evine düzenlenen baskında yaklaşık 150-200 milyar lira değerinde, aralarında antikalarının da bulunduğu 53 adet tabanca ve tüfek ile 20 bıçak, 9 adet gaz tabancası, bunlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Silahların sahibi Börtlen Şeşbeş ise gözaltına alındı.

İzmir Karşıyaka'da yaşlı ve yatalak bir adamın evinde yaklaşık 150-200 milyar lira değerinde, aralarında antikalarının da bulunduğu 53 adet tabanca ve tüfek ile 20 bıçak, 9 adet gaz tabancası, bunlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. İhbar üzerine Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Börtlen Şeşbeş'in oturduğu iki katlı müstakil eve baskın düzenledi. Yapılan aramada 20 yıldır felçli, 3 yıldır da yatalak olan 66 yaşındaki Börtlen Şeşbeş'in evinde 27 adet toplu, 5 şarjörlü tabanca, biri Thompson marka tamburalı olmak üzere 15 adet yivli tüfek, 6 adet pompalı av tüfeği, 20 adet oluklu kama ve sustalı bıçak, 1 adet kurusıkı tüfek, 8 gaz tabancası, 381 adet çeşitli çap ve markada tabanca ve tüfek mermisi, 3 adet içi boşaltılmış taarruz tipi el bombası elegeçirildi. Silahların bazılarının kabzalarının altın olduğu dikkat çekti. Lise mezunu olan ve askerliğini Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde yedek subay olarak yapan Şeşbeş'in evindeki kütüphanesinde de silahlarla ilgili olarak çeşitli dillerde basılmış 10 bin adet kitap bulundu. Korkunç koleksiyonun arasında gamalı haç amblemli nazi bayrağı ve kolluğu ile korsan bayrağına da rastlandı.

Bütün silahlara el konulurken, yatalak olduğu için 3 senedir dışarı çıkamayan Börtlen Şeşbeş evinde gözaltına alındı. 1925 yılında Selanik'ten gelen babasına Atatürk'ün 2 çiftlik hediye ettiğini anlatan Şeşbeş, kendisine kalan mirası nakite çevirip, bu silahları satın aldığını söyledi.

Evini cephaneye çevirdi

20 yıldır felçli, 3 yıldır yatalak olan 66 yaşındaki Börtlen Şeşbeş'in evi cephaneyi andırıyordu. Emniyet tarafından ele geçirilen silahlar, basına gösterildi. Silahların arasında 27 adet toplu, 5 şarjörlü tabanca, biri Thompson marka tamburalı olmak üzere 15 adet yivli tüfek, 6 adet pompalı av tüfeği, 20 adet oluklu kama ve sustalı bıçak, 1 adet kurusıkı tüfek, 8 gaz tabancası, 381 adet çeşitli çap ve markada tabanca ve tüfek mermisi, 3 adet içi boşaltılmış taarruz tipi el bombası göze çarptı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!