Yasemince... Güçler yer değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Yasemince... Güçler yer değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1997 00:00

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bir Akrep olan Erbakan, yine bir Akrep olan Yılmaz'a başbakanlığı devrederken, İkizler olan Çiller de başbakan yardımcılığı görevini yine bir İkizler olan Ecevit'e bıraktı...

Ne kadar tuhaf bir tesadüf değil mi?.. Rastlantının bu kadarına da pes doğrusu...

‘‘Tesadüf diye birşey yoktur'' diyor C.G.Jung ve devam ediyor, ‘‘Anlamlı rastlantılar vardır...''

Aslında Türkiye'nin burcuna bakacak olursanız, tesadüften daha fazlasının olduğunu kolayca görürsünüz. Türkiye'nin burcu Akrep. Başbakanın burcu Akrep. Eski başbakanının burcu da Akrep. Cumhurbaşkanının burcu ne mi?.. O da Akrep...

Bu durumda önce Akrep Burcunun bugünlerdeki durumunu inceleyelim.

Şu sıralarda Türkiye'nin doğum haritasındaki Güneş'in tam üzerinden Uranüs geçiyor. Uranüs'ün etkileri hem çok güçlü hem de oldukça çeşitli... Şimdi Uranüs'ün yaydığı bu farklı karkterdeki özelliklerden biz toplum olarak hangilerini çekip kullanıyoruz?.. İşte bu konunun en can alıcı noktası bu...

Uranüs'ün verdiği çeşitli özelliklerin arasında, karışıklıklar, skandallar, aniden ortaya çıkan beklenmedik olaylar, alışılmışın dışında durumlar, keşifler, icatlar, toplumsal hareketler, özgürlüğe düşkünlük var...

Üstelik Uranüs'ün Akrep Burcunda yükseldiğini düşünecek olursanız, özelliklerini ne kadar güçlü bir biçimde açığa çıkaracağını daha iyi anlarsınız.

Evet, Uranüs Akrep Burcunda son derece güçlü. Bu yetmiyormuş gibi şu sıralarda kendi burcunda dolaşıyor ve Akrep burcuna güçlü etkiler gönderiyor. Bu durumda Türkiye'nin Akrep olduğunu gözönünde bulundurursanız, içinde bulunduğumuz durum hakkında sizin de kendiliğinden fikirleriniz oluşur...

Bütün bu açıklamalardan sonra Erbakan'ın Güneş'inin üzerinden Uranüs'ün geçiyor olduğunu da belirtmek gerekiyor. Yani Türkiye'nin kaderini bir zamanlar elinde bulunduran kişinin almış olduğu etkiler ile, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun nedenleri daha da açıklık kazanmış oluyor.

Tabii bu arada sadece Erbakan ile Türkiye'nin Güneşleri aynı etkiler altında. Yoksa, astrolojik açıdan diğer gezegen ilişkilerinin hiçbir benzerliği yok. Neyse ki... Bunu hemen belirtmekte yarar görüyorum.

Erbakan, Uranüs'ün etkisiyle elinde bulundurduğu görevi birden bire (Tam Uranüs özelliği) Mesut Yılmaz'a devretmek durumunda kaldı.

Mesut Yılmaz ise, şu sıralar zayıf bir biçimde Uranüs etkisini alıyor. Henüz Güneşinin üzerine gelmemiş durumda. Fakat, doğum anındaki Ay'ı Jüpiter'den yoğun etkiler alıyor. Bu durum, kendi içinde yoğun bir hesaplaşma yaşamasına ve içsel enerjisinin yükselmesine neden olacak.

Erbakan ve Yılmaz'ın doğum zamanları ve yıldız haritaları çok farklı olmakla birlikte her ikisinin Güneş'inin aynı burçta durmasının dışında her ikisinin Ay'ı da aynı burçta duruyor yani Aslan Burcunda. Bu durum işi daha da ilginç hale getiriyor. Hem Güneşlerinin hem de Aylarının sahip olduğu potansiyel aynı. Fakat, bu potansiyeli tamamen farklı bir biçimde açığa çıkarıyorlar çünkü, farklı etkiler altında bulunuyorlar. Örneğin, Erbakan'ın Ay'ı doğum anında Mars'tan sert etkiler alıyor. Bu durum, duyguların son derece yoğun olmasına karşılık bu duyguların öfke ve huzursuz biçimde tavırlanması ve bunun sonucunda ciddi biçimde yanlışların yapılmasına neden olur.

Mesut Yılmaz'ın doğum haritasındaki Ay ise, daha yumuşak etkileri olan Venüs'le sert açı oluştururken Uranüs'ten iyi açı alıyor. Bu konum yoğun duyguları heyecanla ortaya koyabilme ve halkın ne istediğini sezgisel olarak kavrayabilme yeteneği verecektir.

Çiller ve Ecevit'i astrolojik açıdan incelediğimiz zaman ise, bir başka ilginç durumla karşılaşıyoruz. Her ikisinin Güneş'leri İkizler Burcunun ilk derecelerinde bulunuyor ve şu sıralarda Pluton etkisi alıyorlar. Konunun bir başka ilginç tarafı da Türkiye'nin doğum haritasında halkı işaret eden birinci evde Pluton'un duruyor olması...

Pluton, yok edici ve yeniden yaratıcıdır. Köklü değişiklikleri sembolize eder. Yeraltıyla bağlantılıdır. Yani hem ölümü hem de yer altı zenginliklerini ifade eder. Şuursuzca davranışlara neden olabileceği gibi yüksek bir bilinç halini de açığa çıkarır.

Yukarıda da belirttiğim gibi her gezegenin içinde olumlu ve olumsuz özelliklerin tümü birden saklıdır. Kişi, sahip olduğu anlayış ve düşünceleriyle bu enerjilerin olumlu ya da olumsuz özelliklerini çekip kullanır.

Ecevit'in doğum haritasındaki Merkür, Jüpiter ile iyi açı oluşturuyor. Bu konum ona hem zeka hem de iyi niyetli bir anlayış veriyor. Diğer etkiler ise, toplumsal değerler, özgür düşünceler ve bunları iyi ifade edebilmesini destekliyor.

Pluton, Çilleri bulunduğu konumdan uzaklaştırırken, Ecevit'i de yeniden yaratıyor. Ancak, bu enerjilerin öyle hemen etkileyip geçip gittiğini düşünmeyin. Çünkü, hem Uranüs hem de Pluton girdikleri burçta oldukça uzun zaman dolaşıyorlar. Bu nedenle, ne zaman ne olacağı pek bilinmez. Bilinen bir tek şey var ki, o da aynı etkilerin böylesine farklı farklı açığa çıkmış olmasıdır. Yani biri aynı enerjinin olumsuz özelliğini çekip kullanırken diğeri olumlu özelliğini çekiyor ve kullanıyor.

Bu durum, kişinin olumlu ya da olumsuz duygu, düşünce ve beklentileriyle bağlantılı, diyorum ve enerjilerin doğru kullanılmasını diliyorum, Yasemin'ce...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!