Yaşayarak öğreniyorlar

Güncelleme Tarihi:

Yaşayarak öğreniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

ZEYNEP Mutlu Eğitim Vakfı tarafından Kemerburgaz'da açılan Kemer Kolej'de öğrenciler, hem yaşayarak öğreniyor, hem öğrendiklerini okulda uyguluyorlar. Okul müdürü Cem Çağın, ‘‘Her çocuk yetenekli ve yaratıcıdır. Çocuğa göre eğitim verilmeli’’ diyor. 210 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan eğitim kampusunda anasınıfı ve ilköğretim bölümleri yer alıyor. 5 dönümlük çim bahçe, açık ve kapalı spor sahaları bulunan Kemer Koleji 24 kişilik sınıflardan oluşuyor. Okul bahçesindeki kümes ve seranın öğrencilerin projesi olduğunu söyleyen Çağın, hayvanların bakımıyla öğrencilerin ilgilendiğini açıklıyor.

Kemer Kolej'de ev ödevleri öğrencilere bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak veriliyor. Her gün öğle yemeğinden önce 20 dakikalık bir süre ‘okuma zamanı’ olarak ayrılmış. Tüm sınıfların her sabah, ilk dersin başlangıcında öğretmenleriyle birlikte 20 dakikalık bir süre toplanarak günü planladıklarını anlatan Cem Çağın, aynı toplantıda güncel haberlerin tartışılması, sınıf gündeminde olan bir sorunun paylaşılarak çözüm alternatiflerinin aranmasının yapıldığını da söylüyor.

Nuran ÇAKMAKÇI / İSTANBUL

Şiddet çocuğun beyin kimyasını bozuyor

İSTEK Vakfı'nın 15'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri nedeniyle düzenlenen 'Şiddet ve Okul Ortamına Etkileri' konulu sempozyumda konuşan İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy, küçük yaşlarda acı ve şiddete maruz kalan çocukların, beyin sisteminin kimyasal yapısının farklılaştığını söyledi. Güvenli okul için 'şiddetle mücadele ekibi' oluşturulması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Atasoy, okulda bulunan herkesin şiddet riskini azaltmada önemli sorumluluk taşıdığını kaydetti. Prof. Dr. Atasoy, ‘‘Yalnızlık, bazı müzik türleri, bilgisayar oyunları, internet siteleri, anne baba ilgisizliği, sevgiden yoksunluk ve kendini ispatlama da şiddetin birer nedenidir‘‘ diye konuştu. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Polat ise, çocuk istismarı konusunda devlet ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği yapması gerektiğini belirtti. Prof.Dr. Polat, ‘‘Çocuklar 18 yaşına kadar çalıştırılmamalı. Çocuk, önce eğitim almalıdır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!