‘Yaşasın özgürlük...’

Güncelleme Tarihi:

‘Yaşasın özgürlük...’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 01:24

Müzik tutkuları nedeniyle ülkelerinde ‘kırbaç’ cezasına çarptırılınca Türkiye’ye kaçan İranlı üç kız kardeş, artık özgür. ‘Mülteci’lik başvuruları onaylandı, Amerika’ya gidecekler. “Yeniden doğduk, yaşasın özgürlük” diyen kardeşler, Farsça bir şarkıya da klip çekti.

Haberin Devamı

İranlı Nafiseh (29) ile Zahra (24) Mansouri kardeşlerin hikâyeleri, gizlice müzik eğitimi alıp, amatör müzik grubu kurmalarıyla başladı. Özel toplantılarda konserler veren kardeşler, klip çekip sosyal medyada paylaştı. Ancak cezası ağır oldu. İran’da iki kız kardeşe, 74 kırbaç ve bir yıl hapis cezası verildi. Ceza, “Bir daha yapmamaları” şartıyla ertelendi. Verdikleri özel bir konseri polis basınca, kaçış dramı başladı. Baskından kurtulan iki kardeş, küçük kardeşleri Fatameh’yı da (21) yanlarına alarak Şubat 2012’de İran’dan Türkiye’ye kaçtılar. Ankara’da geçici sığınmacı statüsünde 3 yıldır yaşıyorlar.


ABD’YE GİDİYORLAR


Mülteci olmak için BM’e başvuran kardeşlerin talepleri önce reddedildi. Sonra BM Genel Merkezi’ne yaptıkları itiraz kabul edildi. Yapılan mülakatların ardından ABD’ye mülteci olarak gitmelerine izin verildi. ABD Ankara Büyükelçiliği’nde görüşmelere katılan kardeşlerin, Los Angeles’a yerleşmelerine karar verildi. İstihbarat araştırmasının ardından ekim veya kasım ayında ABD’ye gidecekler.

Haberin Devamı

‘Yaşasın özgürlük...’

İLK İŞ KLİP ÇEKTİLER


Kardeşlerin ilk işi Farsça bir şarkıya profesyonel klip çekmek oldu. ‘Sara-Maria-Negar Delvapasi’ adıyla klip çeken kardeşlere en büyük ilgiyi de İranlılar gösterdi. Uydudan İran’a yayın yapan PMC, kız kardeşlerin klibini yayınlamaya başladı. Klip, internette binlerce kez izlendi. Zahra Mansouri, “Mutluluğumuzu tarif edemeyiz, rüyada gibiyiz. Sanki uyanınca geçecekmiş gibi. Yeniden doğduk, yaşasın özgürlük” dedi.


TÜRKÇE ALBÜM YAPACAKLAR


Fatameh Mansouri ise; “Türkiye’den ayrılmadan önce Türk sanat, Türk halk ve Türkçe pop şarkılarından oluşan bir albüm yapmak istiyoruz. Hem bu ülkeye borcumuzu ödemek hem de hatıra kalması için” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!