Yaşasın Cumhuriyet

Güncelleme Tarihi:

Yaşasın Cumhuriyet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhuriyet Bayramı İstanbul'da da büyük coşku ile kutlandı. Saat 10.30 da Vatan Caddesi ile Bağdat Caddesi'nde geçit töreni düzenlendi. Tören başlamadan önce bir grup er, halka Atatürk rozeti ile üzerinde Atatürk resmi bulunan balonlar hediye etti. Bando ve orkestralar, Beşiktaş, Beyazıt, Üsküdar, Kadıköy, Kartal, Taksim, Tuzla ve Sultanahmet meydanlarında konserler verdiler. Gece de Sultanahmet, Taksim, Saraçhane, Eminönü, Beşiktaş, Bakırköy, Çamlıca, Kadıköy, Kartal ve Üsküdar'da havai fişek gösterisi düzenlendi. Bağdat Caddesi Suadiye mevkiinde başlayan fener alayına binlerce İstanbullu ellerindeki meşalelerle katıldılar. ‘‘Türkiye laiktir, laik kalacak’’ sloganlarının atıldığı yürüyüşe, CHP Milletvekili Algan Hacaloğlu, Kadıköy Belediye Başkan Vekili Sedat Koruklu, Alman Kreuzberg Kenti Belediye Başkanı Franz Schultz da katıldı. Göztepe Parkı'na kadar süren yürüyüşten sonra Koruklu, katılanlara Cumhuriyet andı içirdi. Edip Akbayram parkta kısa bir konser verdi. Konserden sonra Göztepe Parkı'ndan yapılan havai fişek gösterileri ilgiyle izlendi.

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen geleneksel Cumhuriyet Balosu'nda Cemal Kutay, Melahat Pars, Oktay Akbal, Ekrem Akurgal, Reşat Kaynar, Türkan Ataöv ve İlhan Selçuk'a Cumhuriyet ödülleri verildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği İstanbul Şubesi'nin dün Galatasaray'dan Taksim'e kadar düzenlediği yürüyüş, halkın büyük ilgi ve sevgi gösterisiyle karşılandı. Yürüyüşçüler, ellerinde kırmızı beyaz balonlar ve dev bir Atatürk posteriyle yürürken marşlar söylediler ve ‘‘Türkiye İran olmayacak, Mollalar İran'a, Atatürkçüler burada çeteler nerede’’ sloganları attılar.

Donanma Komutanlığı'na bağlı 24 parçalık bir filo, Cumhuriyet’in kuruluşunun 74'üncü yıldönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'ndan Karadeniz'e çıkarak 'Deniz Resmi Geçidi' yaptı.

Cumhuriyet'in 74'üncü yıldönümü, İstanbul'da Vali Kutlu Aktaş'ın evsahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen baloyla kutlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!