Yaşar Güler darbecilerin tasfiye listesinde

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Güler darbecilerin tasfiye listesinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 17:05

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenlerin, darbenin başarılı olması halinde Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’i Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getireceklerine dair iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

 Askeri kaynaklar, darbecilerin hazırladığı listede Orgeneral Güler için “Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrine” ibaresinin bulunmasına dikkat çektiler. Bu durumun Güler’in tasfiye edilecekler arasında bulunduğu anlamına geldiği bildirildi.

Güler’le birlikte 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’in de tasfiye edilip Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın emrine atanacaklar arasında yer aldığı bildirildi.

Darbeciler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın isimlerinin karşılarına bir ibare koymadılar. Darbe sırasında nasıl bir tutum takınacaklarını bilemedikleri için darbecilerin iki komutan isimlerinin karşısında atama yerlerini boş bıraktıkları belirtildi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş’ın isimlerinin karşılarında ise “devam” yazması dikkat çekiyor.

BAKMADAN GEÇME!