Yasak aşka dinamit

Güncelleme Tarihi:

Yasak aşka dinamit
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

İzmitli evli bir işadamıyla yine evli sekreteri arasında yasak aşk başladı. Sekreter, bir süre sonra eşinden boşandı. İşadamı, metresi sekretere hem ev hem araba aldı. İşadamının eşi ise ilişkiyi öğrenince boşanma noktasına geldi, ama boşanmadı.

Metresi sık sık tehdit eden eş, sonunda dinamitlerle bir bomba yaptırarak metresin arabasını havaya uçurdu. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, olayın kahramanları da gözaltına alanarak sorgulamaları başladı.

İzmit'in Derince Beldesi'nde 3 çocuk annesi 45 yaşındaki Gülten Düşünceli, kocası Adil Düşünceli'nin, kendisini 5 yıldır aldattığını öne sürdüğü Ferran Nur Zeytin'in otomobilini dinamitlerden oluşturulduğu sanılan bombayla havaya uçurdu. Dün sabaha karşı beldeyi sarsan patlama sırasında, toplam 14 otomobil hasar görürken, birçok evin de camları kırıldı.

Akıllara durgunluk veren yasak ilişki intikamı, iddialara göre şöyle gelişti: Derice'de faaliyet gösteren Kıyı Nakliyat Şirketi'nin sahibi 54 yaşındaki Adil Düşünceli ile yanına sekreter olarak aldığı 2 çocuk annesi 31 yaşındaki Ferran Nur Zeytin arasında 5 yıl önce başlayan duygusal ilişki, kısa sürede aşka dönüştü.

Ferran Nur Zeytin, patronuyla ilişkisini sürdürürken, 3 yıl önce eşinden boşandı. 11 ve 13 yaşında iki çocuğu bulunan Ferran Nur Zeytin'e sevgilisi Adil Düşünceli önce bir ev aldı. Ve zaman zaman Yavuz Sultan Mahallesi'ndeki daireyi ziyaret ederek, geceyi sevgilisinin yanında geçirmeye başladı. Bir süre sonra kendisine karşı ilgisiz tavırlarından kuşkulanan, yaşları 16 ile 20 arasında değişen üç çocuk annesi Gülten Düşünceli ise yakınlarının yardımıyla kocasını takip ettirmeye başladı. Ve sonunda kocasının kendisini aldattığını tespit etti.

HEM EV, HEM ARABA HEDİYE

Gülten Düşünceli, kocasıyla sık sık tartışıp boşanma noktasına gelirken, Ferran Nur Zeytin'i de telefonla arayarak, bu ilişkinin bitmesi için tehdit etmeye başladı. Ancak tüm çabasına rağmen ilişkiyi sona erdiremedi. Gülten Düşünceli, bir süre önce kocasının, sevgilisine 41 KE 153 plakalı Opel Astra marka otomobil aldığını da öğrendi. Hemen ardından da Gülten Düşünceli ile Ferran Nur Zeytin yolda karşılaştılar. Sokakta, iki kadın arasında tartışma çıktı. Kendisine hâkim olamayan Gülten Düşünceli, kocasının sevgilisine aldığı otomobilin camlarını taşla kırdı. Zeytin'in evinde temizlik işlerine bakan kadının anlattığına göre de ‘‘Seni bu otomobille birlikte havaya uçuracağım’’ diye tehdit etti. Dün gece kocasının yine eve gelmemesi üzerine Gülten Düşünceli, yanında bir kişiyle sabaha karşı Zeytin'in oturduğu binanın önüne geldi. Ardından kim tarafından ve nasıl temin edildiği belirlenemeyen bomba, Ferran Nur Zeytin'in otomobilinin altına yerleştirildi.

BETON ZEMİNDE ÇUKUR AÇILDI

Bomba saat 04.30'da büyük bir gürültüyle patladı. Parça tesirsiz, el yapımı ve dinamitlerden oluşturulduğu tahmin edilen bombanın patlamasıyla semt sakinleri yataklarından fırladı. Zeytin'in otomobilini parçalayan patlama sırasında fırlayan taş ve parçalardan, çevrede bulunan 13 otomobilin camları kırıldı, kaportaları delindi. Patlama, park yerindeki beton zeminde de 20 santimetre genişliğinde, 10 santimetre derinliğinde bir çukur açtı. Olayı haber alan polis, bunun bir aşk intikamı olduğunu belirledi. Zeytin'in ifadesinin ardından polis, Gülten Düşünceli'yi evinden, Adil Düşünceli'yi de gündüz işyerinden alarak emniyete sorgulamaya götürdü. Patlama sırasında evinde olmayan Adil Düşünceli'nin geceyi nerede geçirdiği araştırılmaya başlandı.

SUÇLAMAYI KABUL ETTİ

3 kişinin sorgusu sürerken, Gülten Düşünceli'nin ifadesinde bombalamayı kabul ettiği ifade edildi. Zeytin'in de ifadeleri sırasında başka hiçbir düşmanı olmadığını, Gülten Düşünceli'nin sık sık kendisini tehdit etiğini söylediği belirtildi.

Kocaeli Emniyet Müdürü Erdinç Sarıalp da patlamanın ardından olay yerine gelerek inceleme yaptı. Sarıalp, ‘‘Şu anda 3 kişinin de sorgulamaları sürüyor. Geniş açıklamayı daha sonra yapacağız’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!