Yarıyıl tatilinin son günü akın ettiler

Güncelleme Tarihi:

Yarıyıl tatilinin son günü akın ettiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2017 16:12

Bolu'daki Kartalkaya Kayak Merkezi ile Abant Tabiat Parkı, yarıyıl tatilinin son gününde yoğun ilgi görüyor. Yarıyıl tatilinin ardından 2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi yarın başlayacak. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmenin 23 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatili yarın sona eriyor. Tatil sonrası sınav maratonu da başlıyor.

Haberin Devamı

Bolu'ya yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan, Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya, yarıyıl tatilinde çok sayıda kişiyi ağırladı. Kayak merkezindeki oteller, tatil süresince yüzde 100 dolulukla hizmet verdi.

Yarıyıl tatilinin son gününde Kartalkaya'ya gelmek isteyenler, merkeze yaklaşık 3 kilometre kala, yolda bulunan kar ve buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadı. Yolda kalan araçlar nedeniyle uzun kuyruklar oluştu.

BAZI VATANDAŞLAR GERİ DÖNDÜ

Buzlanma nedeniyle kayan araçlar, maddi hasarlı kazalara neden oldu. Bazı tatilciler araçlarına zincir takarak yollarına devam ederken, bazıları da dönmek zorunda kaldı.

Yarıyıl tatilinin son günü akın ettiler

Haberin Devamı

Öte yandan, doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı da sömestir tatilinde çok sayıda kişiyi ağırladı. Tatilin son gününde ziyaretçiler, göl çevresinde yürüyüş yaptı, ata ve faytona bindi. Şambrelle yamaçlardan kayan tatilciler, buz tutan gölde fotoğraf çektirdi.

Yarıyıl tatilinin son günü akın ettiler

ULUDAĞ'DA KAR VE SİS

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı yeniden 2 metreye ulaşırken, dün sabah saatlerinden başlayan sis bugün de etkisini arttırarak devam etti. Şiddetli lodos nedeniyle teleferik seferleri de iptal edilirken, günübirlikçilerin akını nedeniyle karayolunda uzun kuyruklar oluştu.

Uludağ’da, sis ve yoğun kar yağışı etkili oldu. Dün 1 metre 80 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı bu gün 2 metreye ulaştı. Sis nedeniyle görüş mesafesinin 20 metreye kadar indiği Uludağ’da şiddetli lodos yüzünden teleferik seferlerine yarın sabaha kadar ara verildi. Sömestr tatili ve hafta sonu tatilini fırsat bilen günübirlikçiler de Uludağ’a akın etti. Jandarma ekiplerinin, Uludağ Yolu 8’inci kilometreden sonra zincirsiz araçları çevirdiği yolda yoğun sis, kar yağışı nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Birinci ve ikinci oteller bölgesi arasındaki yolu kullanan tatilciler de zor durumda kaldı. Bazı kayak pistleri de sis ve fırtına sebebiyle kapatıldı.

Haberin Devamı

Yarıyıl tatilinin son günü akın ettiler

Abant

OKULLAR YARIN AÇILIYOR

Yarıyıl tatilinin ardından 2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi yarın başlayacak. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmenin 23 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatili yarın sona eriyor. İkinci dönemle Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlıklarının organizasyonunda 2012'den beri yürütülen Okul Sütü Programı da başlayacak.
Program kapsamında, resmi-özel anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine pazartesi, çarşamba ve cuma günleri UHT koşullarında paketlenmiş pastörize süt dağıtılacak.

TATİL SONRASI SINAV MARATONU BAŞLIYOR

Haberin Devamı

İkinci dönem, ortaokuldakiler ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. Öğrenciler, 26 ve 27 Nisan'da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarına girecek. Mazeret sınavı da 20 ve 21 Mayıs'ta yapılacak. TEOG sınav sonuçlarının haziranda açıklanması planlanıyor.
Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 12 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacak. İkinci aşama Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 10 ve 11 Haziran ile 17 ve 18 Haziran'da beş oturumda gerçekleştirilecek.
Eğitimin ikinci yarıyıl dönemi, 9 Haziran Cuma günü sona erecek. 2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Haberin Devamı

Yarıyıl tatilinin son günü akın ettiler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!